Nonyt! Jospa vihdoin toimisi pelit ja vehkeet sen aikaa että saisin muutaman uuden reseptin tännekkin. Eipä ole toimivaa tekniikkaa lähiaikoina ollut. No mutta sen suuremmitta puheitta, tässä olisi maukas smoothiekakun resepti ♥️ Resepti on agar agarilla hyydytettäessä vegaaninen, mutta lisäsin myös liivatteen määrät ohjeeseen jos mieluummin joku niitä käyttää. Aiemman (soija)jugurttipohjaisen smoothiekakun ohjeen löydät täältä.
Smoothiekakku
6-10 hlö
15-16 cm irtopohjavuoka
15-16 cm irtopohjavuoka
Pohja:
130g gluteenittomia & vegaanisia digestivekeksejä
0,5 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta
0,5 dl juoksevaa kasviöljyvalmistetta
Täyte:
1 banaani
3 omenaa (granny smith) kuorittuna ja kota poistettuna
1/4 dl sitruunamehua
3,5 dl mangososetta (bonne)
3 omenaa (granny smith) kuorittuna ja kota poistettuna
1/4 dl sitruunamehua
3,5 dl mangososetta (bonne)
2 appelsiinin mehu
3 tl agar agaria tai 1,5 pss vegegeliä (tai 3-4 liivatetta)
3 tl agar agaria tai 1,5 pss vegegeliä (tai 3-4 liivatetta)
Koristelu:
viinirypäleitä, granaattiomenansiemeniä,
vegemarenkeja, vadelmia, kookoshiutaleita
Valmistus:
1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon margariini/kasviöljyvalmiste.
- Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos pohjan päälle.
- Siirrä jääkaappiin odottamaan täytettä.
- Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos pohjan päälle.
- Siirrä jääkaappiin odottamaan täytettä.
2. Laita blenderiin täytteen aineet poislukien appelsiinien mehu ja agar agar. Surauta tasaiseksi.
Jos käytät liivatetta, purista toisen appelsiinin mehu suoraan blenderiin.
3. Laita kattilaan appelsiinimehu ja ripottele päälle agar agar / vegegel.
- Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja sekoittele kuplivaa seosta muutama minuutti kunnes agar/vegegel on liuennut joukkoon ja seos on kirkastunut.
- Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja sekoittele kuplivaa seosta muutama minuutti kunnes agar/vegegel on liuennut joukkoon ja seos on kirkastunut.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 min ajaksi. Kuumenna yhden appelsiinin mehu mikron kestävässä mukissa kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja liota kuuman mehun sekaan lusikalla sekoittaen. Kaada täytteen sekaan samalla sekoittaen.
4. Pidä blenderi käynnissä jos mahdollista, ja kaada mehuseos joukkoon. Surauta hyvin sekaisin
.
5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta lusikalla tai lastalla.
Agar agar hyydyttää täytteen nopeasti, joten sekoittamisen jälkeen kaada täyte jahkailematta vuokaan.
6. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
7. Avaa reunavuoka ja siirrä lastojen tmv avulla kakku tarjoiluastialle.
8. Koristele marjoilla, vegemarengeilla, kookoshiutaleilla, viinirypäleillä ja granaattiomenansiemenillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti