Mietiskelin paljon että minkälaista herkkua tekisin lapsille ja meille aikuisille joulupöytään.
Sain pyynnön tehdä myös ystävän pojalle ikioman herkun jouluksi, allergioista johtuen.
Siitä se ajatus sitten lähti.
Turvauduin jälleen sure whip vaahtoon.
Päädyin tekemään tästä ihanasta piparitaikinasta kakun pohjan, ja päälliseen halusin kokeilla granaattiomenakiillettä. Toimii!
Granaattiomenan halkaisuun ja siementen poistamiseen kokeilin tätä Jamie Oliverin tyyliä. Melko helppoa!
Granaattiomenakiilteen sijaan tähän sopii loistavasti myös glögikiille!
Vaihda mehun tilalle 2dl glögitiivistettä (2pss vegegeliä) ja 1 dl vettä.
Samettinen joulukakku
paloista riippuen 10-16 hlö
Pohja:
Täyte:
4 dl Sure whip
70g pipareita
1 tl karpalojauhetta
1 dl granaattiomenamehujuomaa
1 pss vegegeliä
Kiille:
2,5 dl granaattiomenamehujuomaa
1 granaattiomena
1 pss vegegeliä
Koristelu:
1dl vispiä
Pipareita
Valmistus:
1. Valmista piparitaikina.
- Kauli n. 0,5 - 1cm paksuiseksi ja leikkaa 20cm vuoan pohjan kokoiseksi.
Valmista lopusta taikinasta pipareita koristeeksi.
- Laita taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa kypsäksi.
- Jäähdytä, poista vuoan pohja ja aseta piparipohja ja irtoreuna tarjoilualustan päälle.
2. Vaahdota vispi kuohkeaksi ja lisää joukkoon karpalojauhe.
3. Murskaa täytteen piparit.
4. Laita kattilaan mehu ja vegegel.
- Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen.
- Vähennä hieman lämpöä ja sekoittele seosta muutama minuutti,
kunnes jauhe on liuennut joukkoon ja seos kirkastunut.
5. Kaada mehuseos nopeasti täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
- Lisää piparimurska.
6. Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle, ja tasoita pinta.
- Siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Kiilteen valmistus:
1. Halkaise granaattiomena. Aseta kulho kätesi alle.
- Aseta granaattiomena kämmenellesi sormiesi päälle ja kopauta napakasti puulastalla tmv granaattiomenan kuorta. Näin siemenet putoavat siististi kulhoon.
Puristele omenaa hieman samalla kun kopauttelet siemeniä ulos, näin ne irtoavat hyvin kuoresta.
Poista siementen seasta omenan kitkerät valkoiset kalvot.
2. Lisää siementen joukkoon 1,5 dl granaattiomenamehua.
3. Mittaa kattilaan 1 dl mehua ja vegegel.
- Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Vähennä hieman lämpöä,
ja sekoittele kuplivaa seosta muutama minuutti
kunnes jauhe on liuennut joukkoon ja se on kirkastunut.
- Kaada kuuma seos granaattiomenaseokseen samalla sekoittaen.
4. Kaada siemenseos nopeasti, mutta varovasti kylmän kakun päälle ja
tasoita siemenet tasaisesti ympäri kakkua.
- Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
5. Vispaa vispi kuohkeaksi, siirrä pursotuspussiin ja koristele kakku pursotuksin sekä piparein.
Herkullista joulun odotusta ❤️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti