sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Semi naked kesäkakku ♡ (lton)




Helteisiä kesäpäiviä kaikille ♥️ 

Tämä Semi naked kakku oli juhlien hitti! 
Täytteenä ihanaa sitruunaa ja mansikanpaloja, täydellisen raikas yhdistelmä.
 Resepti on odottanut että löydän sitä kuuluisaa aikaa julkaisemiseen, nyt sain napattua sen pienen hetken, joten olkaa hyvä!

Pohjan ohjeen taisin aikoinani saada Fb:n leivontaryhmästä, ja tämä onkin sekaanipohjista suosikkini. Tiivis, maistuva, helppo, eikä lainkaan niin mureneva kuin sokerikakkupohja.




Semi naked sitruunakakku

n. 25 hlö


Pohja:

300g lton leivontamargariinia
300g sokeria
5 munaa
275g vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta


Täyte:

5-6 dl lton vispikermaa
400g lton sitruunatuorejuustoa
2-3 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
½ dl sitruunamehua
8 liivatetta
250g mansikoita


Kostutus:

Novelle Plus MultiB+C Mango & Guava


Koristelu:

100g lton vaniljatuorejuustoa
1dl lton vispikermaa
mansikoita
(pensas) mustikoita
vadelmia
marenkeja



Valmistus:

1. Laita 22cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja suihkauta reunat vuokaspraylla.
- Laita uuni kuumenemaan 175°C.

2. Vaahdota voi ja sokeri. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munat voi-sokerivaahtoon vuorotellen jauhojen kanssa.

3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista uunin keskitasolla n. 60min, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa.
- Jäähdytä hetki, ja kumoa pohja.

Käytän usein 10 cm korkeita alumiinivuokia, jolloin kakun
saa helposti täytettyä vuokien avulla korkeaksi.


Täytteen valmistus:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5-10min.

2. Vaahdota vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. 

3. Erillisessä kulhossa notkista tuorejuusto, ja lisää kuoriraaste sekä vaniljasokeri.

4. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatteista ylimääräiset vedet ja sulata sitruunamehun sekaan.
- Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada ohuena nauhan tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.

5. Kääntele vispikerma tuorejuustoseoksen joukkoon.

Kakun kokoaminen:

1. Leikkaa pohja kolmeen osaan. 
- Laita vuoan pohjalle leivinpaperia (näin kakku irtoaa kumotessa helpommin), ja kelmuta vuoka.

2. Laita kakkupohjan kansiosa vuoan pohjalle, ja kostuta pohja.
- Lisää puolet täytteestä ja painele täytteeseen mansikanpaloja.
- Tee seuraava kerros samoin.

Mikäli et käytä korkeaa kakkuvuokaa, jatka korkeutta reunakalvoilla.

Alimman pohjan kostutan yleensä itse molemmin puolin. Kun kakku on täytetty, kääri kelmut tiukasti päälle, ja laita jääkaappiin jähmettymään, mieluiten yön yli. Laita painoksi lautanen pohjan päälle.

3. Kumoa kakku tarjoiluastialle / kakkupahville ja poista kelmut.
- Tasoita lastalla reunat / täytevälit.


4. Vaahdota vispikerma pehmeäksi vaahdoksi, ja lisää joukkoon tuorejuusto.
- Levitä kuorrutetta kakun päälle paksuhko kerros, ja sivele lastan avulla reunoille.

5. Koristele mansikoilla, mustikoilla, vadelmilla ja marengeilla.

 Tarjoillessasi kakkua, leikkaa terävällä veitsellä siistejä paloja.

Ihanaa kesää! ♥️




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti