sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Kinkkuvoileipäkakku (laktoositon)

Kinkkuvoikkari


Ihanaa äitienpäivää 💝 Voileipäkakku on yksi suosikkiherkuistani vaikka sitä ei itselle kyllä kovin usein tule tehtyä - juhlapöydästä aina kuitenkin löytää paikkansa! Täytteiden kirjo on valtava ja aina yhtä hankala miettiä että mitä makua tekisi. Tällä kertaa halusin julkaista teille kinkkuvoikkarin.
Jo pelkästään täytettä olisin voinut syödä suoraan kulhosta, nam. 
Pohjana oli Pullahiiren kinkkuvoileipäkakku-ohje, jota tosin muutin tietysti omaan käyttöön. 

Vinkki! Voit tehdä myös suorakaiteen muotoisen kakun,
laita kerrokseen aina 6 leipäpalaa: 2 virekkäin ja 3 peräkkäin.

 

Kuvissa näkyvä tumma leipäkerros on tehty Fazerin Ruispaahdosta. 

Suureksi harmiksi sen valmistus on kuitenkin lopetettu, joten vaihdoin ohjeeseen korvaamaan Vaasan moniviljan. 

Moniviljapakkaus on hieman suurempi, ja voitkin tehdä ohjeesta poiketen 4 täyteväliä, sillä leipiä riittää yhteen ylimääräiseen kerrokseen.



  HUOM! Jos käytät 28cm vuokaa, tekisin kinkkutäytteen 1,5 kertaisena..

 HUOM!  Jos haluat tehdä runsaammat pursotukset, käytä kuorrutteessa  3dl vispikermaa ja 300g tuorejuustoa. 
1 : 1 on hyvä muistiosääntö jolla saat nätisti pursotettavaa kuorrutetta. :)

 

 

Kinkkuvoikkari

20 - 25 hengelle


1 pkt (500g) Vaasan Iso Monivilja
1 pkt (500g) Vaasan Iso Vehnäpaahto

Täyte 1:

300g Ohuen Ohut palvikinkkua
200g Tzatziki tai ruohosipulituorejuustoa (laktoositon)
100g maustamatonta tuorejuustoa (Valio Viola laktoositon)
1,5 maustekurkkua
75g Crème fraichea (Valio / Eila)
1 - 1½ dl Kruunumajoneesia
ruohosipulia
mustapippuria
suolaa

Täyte 2:

1 kpl punainen paprika
200g kurkkua
75g Crème fraichea
1 dl kruunumajoneesia
200g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa (Valio Viola)
100g maustamatonta tuorejuustoa (Valio Viola)
suolaa
mustapippuria


Kostutus:

4 dl kuumaa vettä
½ dl sitruunamehua


Kuorrutus ja koristelu:

2 dl laktoositonta vispikermaa
200g valkosipuli tai yrttituorejuustoa (Valio Viola)
salaattia
viinirypäleitä
palvikinkkua
sitruunaa
rucolaa / basilikaa
herneenversoja


Valmistus:


1. Kelmuta 26-28 cm vuoka. 
Laita kelmua vuoan pohjalle ja reunojen yli niin että siitä riittää vielä kakun päälle.

Jos teet suorakaiteen muotoisen kakun, lado kolme palaa peräkkäin kahteen riviin (laita kelmu ja leivinpaperi alle).

2. Leikkaa leivistä reunat pois. 
Ylijääneistä reunoista voit valmistaa vaikkapa krutonkeja tai korppujauhoja.



Valmista täyte 1:

- Pilko kinkku ja maustekurkku pieniksi paloiksi. 
- Laita kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita.
- Lisää mausteita oman maun mukaan.

Täytteen kaikki aineet voi myös laittaa tehosekoittimeen ja surauttaa massaksi (täytteestä tulee kuitenkin tosi löysää).
Tykkään kuitenkin itse jättää hieman pureskeltavaa täytteisiin joten pilkon ne yleensä itse.




Valmista täyte 2:

- Pilko paprika ja kurkku pieniksi paloiksi. 
Poistan yleensä itse kurkusta sen keskiosassa olevan vetisimmän kohdan, 
näin täytteeseen ei tule liiaksi nestettä.

- Yhdistä täytteen aineet keskenään ja sekoita.



Kokoaminen:

1. Asettele vehnäpaahtoa vuoan pohjalle niin että pohja peittyy. 
Leikkaa saksilla leivistä sopivia paloja koloihin.


2. Kostuta pohja sitruunavedellä ja kaada puolet täytteestä 1 leipien päälle.

3. Asettele seuraavaksi täytteen päälle kerros ruispaahtoa.
- Kostuta ja kaada täyte 2 kokonaan leipien päälle.
 Jos teet 4 täyteväliä, kaada vain puolet täytteestä 2.



4. Laita taas kerros vehnäpaahtoa, kostuta ja kaada loput täytteestä 1 leipien päälle.
- Lopuksi asettele viimeinen kerros ruispaahtoa ja kostuta hieman.

5. Käännä kelmut tiukasti päälle, ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli. 
Laita pohjan päälle vaikka lautanen painoksi tasaamaan kakkua.



Kuorrutus ja koristelu:

1. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista vuoka sekä kelmut.



2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto 
sekä ripaus mausteita oman maun mukaan.

3. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja päälle. 
Halutessasi pursota kuorrutetta myös alareunaan.


Koristele lopuksi haluamallasi tavalla ❤

Kinkkuvoikkari

3 kommenttia:

  1. Hei onko tämä kakku hyvä? Ei ole kukaan kommentoinut. Ainakin kaunis on.

    VastaaPoista
  2. Ei kun miksi en näe kenenkään kommentteja näissä missään, onko minulla joku asetus väärin?

    VastaaPoista
  3. Hei, mietin tuota sitruuna vettä kostutuksessa, voisiko sen korvata lihaliemellä?

    VastaaPoista