maanantai 27. maaliskuuta 2017

Keväinen mango-vadelmakakku

Mango-vadelmakakku

Hei kuka odottaa jo pääsiäistä?! Itse haaveilen aina pääsiäisestä ja kaikista suklaaherkuista ja muista mitä muka aion sydä. Päällimmäisenä tietysti mielessä ah ne kaikki suklaamunat! :D Lopulta käy aina niin että sieltä kaupasta ei niitä herkkuja jostain syystä tartukaan mukaan, kun ei mukamas tee mieli. Sitten kun niitä ei kotona ole, niin harmittaa... En varmaan oo ainoa?? Heh. Nyt kuitenkin halusin fiilistellä tulevaa pääsiäistä vähän mangon ja vadelman yhdistelmällä. Ihan huippupari! 

Blogger sekoilee nyt jostain tuntemattomasta syystä, ja fontit ei toimi niinkuin pitäisi.. Taistelu jatkuu..

Jo yhdestä täytteestä saa myös kivan kokoisen juustokakun 24cm vuokaan. 
Tälläisen mangojuustokakun tein ystävälle, joka tarjosi työpaikallaan läksiäiskahvit ❤


Lisäksi tein myös toisen läksiäiskakun täytekakkuna jossa myös mangotäyte, 
siitä riitti molempiin väleihin paksut kerrokset. 

Täyte sopii hyvin kakun väliin, tässä 20cm kakussa kaksi täyteväliä ja pohjien päällä vielä mangomarmeladi.

Kakku oli halkaisijaltaan 20cm. Mangotäytteessä olen käyttänyt joko sitruuna- tai vaniljatuorejuustoa, molemmat sopivat oikein hyvin. 
Tämän ohjeen mukaan tein kaksi pienempää kakkua jotka ovat halkaisijaltaan 15cm, sain toisen pakkaseen vierasvaraksi ja ei tarvinnut kaikkea itse kerralla syödä :) 

Hattarapurkki
Tigerista löytyi söpöjä hattarapurkkeja. Hinta muutaman euron.

Huom!  Jos käytät täytettä kakun välissä, käytä liivatelehtiä 6-7 kpl ja vispikermaa 4dl.

 
 

Mango-vadelmakakku

12-15 palaa


Pohja:

200g Bastogne keksejä
75g voita

Vadelmatäyte:

150g vadelmia
3dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
 5-6 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Mangotäyte:

1 prk mangorahkaa
2 dl Bonne mangososetta
200g sitruuna- / vaniljatuorejuustoa
2tl vaniljasokeria
3dl vispikermaa
½ dl tomusokeria
5-6 liivatelehteä

Koristelu:

70 g tummaa suklaata
hattaraa
pieniä suklaamunia


Valmistus:

1. Valmistele 24-28cm irtopohjavuoka. 
- Voitele reunat ja laita pohjalle leivinpaperi.

2. Laita vadelmatäytteen liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

3. Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa hyvin sekaisin.
- Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.




4. Vaahdota vispikerma pehmeäksi vaahdoksi.
Kerma saa olla hieman löysää, mutta kuitenkin vaahtomaista niin että kuvio jää pinnalle. 
Näin täyte levittyy siistimmin vuokaan.


5. Sekoita vadelmat, tuorejuusto, rahka ja sokerit keskenään. 
Laitoin vadelmat kokonaisina täytteeseen ja sekoitin ne sähkövatkaimella täytteen sekaan.


6. Mittaa sitruunamehu mikron kestävään mukiin ja kuumenna kiehuvaksi (n. 40-60 sek).
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata sitruunamehun joukkoon.
- Sekoittele lusikalla ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. 
Liian kuuma liivateseos juoksettaa täytteen ja se muuttuu rakeiseksi / klimppiseksi.

7. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen.

8. Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti nuolijalla käännellen.
- Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1h ennen mangotäytteen lisäämistä.


vadelmajuustokakku

9. Laita mangotäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Liota 5-10 min.

10. Vaahdota vispikerma pehmeäksi vaahdoksi.

11. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja sokerit.

12. Mittaa 1 dl mangososetta mikronkestävään kuppiin ja kuumenna 40-60 sek kunnes se on kiehunvan kuumaa. 
- Sulata liivatteet sekaan.
- Lisää loppu mangosose ja varmista että seos on jäähtynyt ennen kuin kaadat täytteeseen.

liivatteiden sulatus

13. Kaada mango/liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla hyvin sekoittaen.


14. Kääntele kermavaahto varovasti joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan vadelmatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 h.

15. Raasta puolet suklaasta ja rouhi toinen puoli pitkiksi paloiksi.
- Kaada suklaaraaste kakun keskelle keoksi ja muotoile keskelle kuoppa.
- Asettele suklaarouhe kuopan reunoille (näyttämään mukamas oksilta...).

Keväinen juustokakku
mango-suklaa

16. Ota pala hattaraa ja asettele kuoppaan kupiksi. 
Hattara litistyy nopeasti sormien lämmössä joten ole nopea. :)
- Lisää pesään pieniä suklaamunia.

Pääsiäisen juustokakku

Valmista ❤

2 kommenttia:

  1. Mulla olisi vaniljakreemijauhetta kaapissa. Voisi koittaa sitäkin kerman kanssa väliin ja pursotuksiin... jajajajaja. Pitäisi vissiin ensin leipoakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o! Omnomnomnom ja perään liuta herkkuemojieita (vai miten taivutetaankaan....) :D

      Poista