sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Porkkanakakku muffinit tuorejuustosydämellä

 

Porkkanakakku on kyllä yksi ikisuosikeista. Tällä kertaa se muuntui muffineiksi joiden sisällä on tuorejuustosydän ja päällä murukerros tomusokerikuorrutteella, aivan täydellistä ♥ Onneksi oli ohjelmassa ystävien luona kyläilyä, sillä nämä olisi kyllä muuten uponneet kokonaan ihan omaan napaan... Ei sillä etteikö niitä useampi sinnekin kyllä mennyt.

Mietin taas pitkään että mitä ideaa lähtisin jalostamaan eteenpäin. Tämä resepti kuitenkin vei täysin voiton kaikista muista! Idea ja alkuperäinen ohje on Pinterestistä, muutamalla muutoksella tietysti. 

Alkuperäisessä ohjeessa oli murutaikinaa tuplasatsi, puolitin kuitenkin ohjeen, sillä sitä jäi reilusti yli vaikka laitoinkin jokaiseen muffiniin kunnon kerroksen. Myös tuorejuustoseosta jäi hieman, sen voisi kyllä kivasti pursottaakin valmiiden muffineiden päälle jos haluaa.


Porkkanamuffinit tuorejuustosydämellä

n. 15kpl


Murupäällinen:

50g sulatettua voita
½ tl kanelia
3/4 dl sokeria
1,2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Tuorejuustotäyte:

100g vaniljatuorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ tl vaniljasokeria
2/3 dl sokeria
(1 rkl vaahterasiirappia)

Taikina:

5,4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
2/3 dl fariinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
½ tl inkivääriä
3/4 tl suolaa
2 munaa
1 3/4 dl vettä
3/4 dl ruokaöljyä
2,5 dl porkkanaraastetta (2-3 porkkanaa)

Kuorrute:

1 dl tomusokeria
2 tl vettä


Valmistus:


 1. Valmistele muffinipelti. Laita koloihin muffinivuoat ja voitele vuokaspraylla.

Jos et käytä muffinipeltiä, laita tarpeeksi monta paperista vuokaa päällekkäin.
Taikina on melko raskasta eikä pidä hyvin muotoaan pelkissä paperivuoissa.

2. Laita uuni kuumenemaan 200°C.

3. Valmista murukerros.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää sulatettu voi joukkoon. Sekoita haarukalla kunnes seos muuttuu murumaiseksi. 

Paina fariinisokeri tiivisti mittaan jotta sitä tulee oikea määrä.

Seoksen saa helposti haarukalla sekaisin.

4. Valmista tuorejuustotäyte sekoittamalla täytteen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.
- Lisää sokeria tai laita loraus vaahterasiirappia kunnes maku on sopiva.

5. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.

6. Sekoita erillisessä kulhossa munat, vesi ja ruokaöljy. 
- Lisää porkkanaraaste ja sekoita hyvin.

7. Kaada porkkanaraasteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.


8. Lusikoi taikinaa muffinivuokien pohjalle 1-2 rkl ja levitä niin että pohja peittyy. 
Itselläni meni taikinaa enemmän, josta syystä tuorejuustoa pursusi ulos paistovaiheessa.

9. Lisää pohjan päälle keko tuorejuustoa.
- Laita päälle lisää taikinaa jotta tuorejuusto peittyy. 
Täytä vuoka hieman yli puolenvälin mutta ei aivan täyteen (3/4).

Lisää päälle vielä taikinaa jotta tuorejuustokeko peittyy.

10. Lisää päälle murutaikina.


11. Paista uunin keskitasolla n. 20min kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa (älä kokeile tuorejuustokohdasta).

11. Jäähdytä pellillä n. 10 min ja siirrä sen jälkeen ritilälle.


12. Kun muffinit ovat kokonaan jäähtyneet, valmista kuorrute.
- Sekoita tomusokeri ja vesi keskeään ja valuta lusikan avulla muffinien päälle.


Valmista ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti