Tässä seoksessa on valmiina kaikki kuivat aineet. Lisää vain munat ja juokseva voi niin saat mehevän suklaakakun. |
Huom! Jos käytät juoksevan voin sijaan normaalia voita/margariinia:
Sekoita ensin keskenään sulatettu voi ja jauhot ja lisää vasta sen jälkeen munat.
Edit 9.4.: Muistathan tarkistaa että käyttämäsi tumma suklaa on gluteenitonta.
Tässä käytössäni oli Pandan hurmaava tummasuklaa.
Kisu-palat
n. 20-24 palaa
Pohja:
1 pkt Farina suklaakakku-jauhoseosta
3 munaa
1,5 dl juoksevaa voita
100g tummaa suklaata rouhittuna
Kinuskikreemi:
100g voita/margariinia
100g kinuskituorejuustoa
3,5-4 dl tomusokeria
1 keltuainen
Suklaakuorrute:
45g tummaa suklaata
Valmistus:
1. Vuoraa n. 18 x 24cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
- Laita uuni kuumenemaan 190°C.
2. Sekoita jauhot, voi ja munat keskenään kunnes taikina on kuohkeaa ja tasaista.
- Kääntele rouhittu suklaa taikinan sekaan.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 25-30 min kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa.
Käytin pelkkää reunavuokaa jonka voitelin vuokaspraylla, ja vuorasin reunat foliolla jotta taikina ei valuisi alareunasta ulos. |
4. Jäähdytä vuoassa n. 10min ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
5. Sekoita kinuskikreemin aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa tomusokeria.
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle.
6. Paloittele suklaa minigrip/pakastuspussiin ja sulata vesihauteessa.
- Leikkaa pussin kulma auki ja pursottele kreemin päälle suklaakiehkuroita.
Halutessasi voit marmoroida pintaa vetämällä coctailtikulla viivoja suklaan ja kreemin läpi.
Halutessasi voit marmoroida pintaa vetämällä coctailtikulla viivoja suklaan ja kreemin läpi.
7. Jähmetä jääkaapissa vähintään 30min.
- Kuumenna terävä veitsi veden alla ja leikkaa kakku varovasti tasaisiksi paloiksi
(näin suklaa ei lohkeile ja painu kasaan).
(näin suklaa ei lohkeile ja painu kasaan).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti