tiistai 18. syyskuuta 2018

Mangokakku browniepohjalla (gl & vege)


Hetkipä taas vierähtänyt viimeisestä.. Lähdetään purkamaan reseptipinoa tällä ihanalla ja raikkaalla mangokakulla jossa herkullinen browniepohja ♥️

Käytin tässä jälleen herkulliseksi todettua Sure Whip valmistetta. 
Sitä löytää monista Citymarketeista ja tukuista. Meidän lähisittarissa se on sijoitettuna kasvimaitojen läheisyyteen. Esitin myös alkukesästä toiveen lähimpään Kmarketiin, ja hekin ottivat tuotteen valikoimiinsa. Esitä rohkeasti pyyntö kauppiaalle, jos läheltäsi ei tuotetta löydy.
Toki kakun voit yhtä hyvin valmistaa soijavispistä, ja varmasti kauravispistäkin. 
Vaahtojen volyymit voivat olla hieman pienemmät ja näin ollen 
saattaa olla että tarvitset niitä desin enemmän.

Tämän kakun tein 20cm vuokaan ja kiilteen kanssa vuoka täyttyi piripintaan. 
Isompaa vuokaa käytettäessä kannattaa kuitenkin pohjan ohje tehdä 1,5-2 kertaisena.
Pohjan ohjeen muokkasin Annin uunissa-blogin ohjeesta.

Ohje on kirjoitettu flunssaisena pimeässä makuuhuoneessa kännykällä. Joten mikäli jokin kohta tuntuu erikoiselta tai hullulta niin kommentoi ja kysy!


Raikas mangokakku:

n. 10 hlö



Pohja:

50g Sunnuntai laktoositon leivontamargariini
100g Pirkan tummasuklaahippuja
1dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl gluteenittomia jauhoja (Finmix) 
1 tl leivinjauhetta
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten) 
3/4 dl kasvimaitoa



Täyte:

200g violife creamy "tuorejuustoa"
3 dl Sure whip
1tl vaniljasokeria 
0,5 dl tomusokeria
2,5 dl Bonne mangosose
2 3/4 tl agar agar jauhetta (8gr)



Kiille:

2,5 dl Bonne mangosose
1 tl agar agar jauhetta



Koristelu:

1dl sure whip
Mansikoita
Pensasmustikoita
Pirkka tummasuklaahippuja



Valmistus:

1. Valmistele 20-22 cm irtopohjavuoka. 
- Laita leivinpaperi pohjalle ja suihkauta vuokasprayta reunoille.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Sulata voi ja puolet tummasuklaahipuista joko kattilassa tai mikrossa 30sek välein sekoitellen.

3. Lisää voi-suklaaseokseen sokerit.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeriseokseen.
- Lisää lopuksi kasvimaito ja sekoita hyvin.
- Kääntele joukkoon loput tummasuklaahiput.

5. Levitä pohjataikina vuokaan tasaisesti, ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 min.
- Jäähdytä.

6. Siirrä jäähtynyt pohja tarjoiluastialle ja kiinnitä ympärille käyttämäsi vuoan irtoreuna. 
Näin kakku on helpompi saada suoraan tarjolle, eikä tarvitse kikkailla kokonaisen kakun kanssa ja irroitella leivinpaperia.

Jos käytössäsi ei ole irtopohjavuokaa, voit hyvin käyttää kasaamisessa myös reunakalvoja joita myydään leivontatarvikeliikkeissä.

Täytteen valmistus:

1. Notkista violife sähkövatkaimella, lisää sure whip ja vaahdota kunnon vaahdoksi.
- Lisää joukkoon sokerit.

2. Mittaa kattilaan mangosose ja agar agar.
- Kuumenna kuplivaksi ja vähennä hieman lämpöä (kuitenkin niin että seos vielä kuplii). Sekoita muutaman minuutin ajan kunnes agar agar on liuennut sekaan.

Varo ettei mangosose pala pohjaan.
- Jäähdytä hetki kylmässä vesihauteessa samalla sekoitellen. Seos saa olla lämmintä, mutta ei tulikuumaa.

Jos sose ehti hyytyä kattilassa, voit kuumentaa sen takaisin juoksevaksi.

3. Kaada seos vispin sekaan reunaa pitkin, samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan browniepohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.


Kiilteen valmistus:

1. Mittaa kattilaan mangosose ja agar agar.
- kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoitellen.
- Vähennä hieman lämpöä ja sekoittele muutaman minuutin ajan kunnes agar agar on liuennut joukkoon

2. Jäähdytä hetki kylmässä vesihauteessa samalla sekoitellen, kunnes seos ei ole enää höyryävän kuumaa.

3. Kaada lusikan avulla jähmettyneen täytteen päälle ja kallistele vuokaa jotta kiille levittyy tasaisesti. Siirrä jääkaappiin hyytymään.

4. Irroita vuoan reuna ja koristele kakku pursotuksin ja marjoin sekä laita tummasuklaahippuja sekaan.


Valmista ♥️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti