lauantai 9. helmikuuta 2019

Vegaaninen voileipäkakku (gl)


Siskoni on haaveillut monesti voileipäkakusta ja olen yhtä monesti siirtänyt sen tekemistä. 
Nyt kuitenkin päätin vihdoin tarttua toimeen, ja testata millaisen saan aikaan.
Täytteinä on tzatziki ja sweet chili. Leipä on itsetehtyä (Semperin ohjetta mukaillen), mutta voit yhtä hyvin käyttää valmiita paahtoleipiä jotka asettelet täytteiden alle/väliin/päälle.
 Muotoilet vain leipäviipaleet saksien kanssa sopivaan muotoon, tai teet suorakaiteen muotoisen kakun (leipiä 2 rinnakkain ja 3-4 peräkkäin).

Jos teet itse leivän, kostuta kerroksia reilulla kädellä. 
Ja kun luulet leivän olevan tarpeeksi kosteaa, kostuta vielä lisää!


Kasvisvoileipäkakku

n. 10hlö


Leipä:

50g hiivaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 pkt gluteenitonta jauhoseosta (grovmix)
4 dl vettä
Tummaa siirappia

Valkosipulitäyte:

300g violife creamy maustamaton
2 dl majoneesia
1 maustekurkku
1 pss valkosipulidippijauhetta (Taffel)
1/2 nippu ruohosipulia
1/4 tl mustapippuria

Sweet chili-täyte:

300g violife creamy maustamatonta
2 dl majoneesia
1 iso punainen paprika
1 pss sweet chili dippijauhetta
1 avokado
ripaus mustapippuria
1/4 tl suolaa

Kostutus:

1 dl sitruunamehua
2 dl vettä 

Kuorrutus:

200g violife maustamatonta
200g violife creamy herbs
3/4 dl majoneesia
(loraus vaahterasiirappia) 

Koristelu:

ruohosipulia / rosmariinia
miniluumutomaatteja
Tescon free from nachosipsejä
punasipulia
 kurkkusiivuja

Valmistus:


1. Mittaa kuuma vesi kulhoon, lisää öljy ja siirappi.
- Varmista että seos on kädenlämpöistä ja liuota hiiva joukkoon.
- Lisää joukkoon grov mix (jätä sivuun n.rkl verran) ja vaivaa yleiskoneella n.4 minuuttia.

2. Öljyä halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoka, ja kaada leipäseos vuokaan. 
-Tasoita pinta ja ripottele hieman jauhoja päälle.

3. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen. 
- Kohota leipää liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa n.20min.
- Paista uunin keskitasolla 30 min.
- Anna jäähtyä.

4. Poista leipä vuoasta. Tasoita pinta leikkaamalla se tasaiseksi.
- Leikkaa leipä kolmeen osaan.


Valkosipulitäyte:

1. Sekoita violife ja majoneesi.
- Lisää dippijauhe ja mustapippuri.
- Kuutioi maustekurkku ja sekoita joukkoon.
- Silppua ruohosipuli saksilla joukkoon ja sekoita.

2. Vuoraa vuoka kelmulla. Aseta pohjimmaiseksi kakun kansiosa.
- Kuumenna yhdessä sitruunamehu ja vesi.
- Kostuta pohjaa reilusti ja vielä enemmän.

3. Lisää täyte pohjan päälle ja aseta seuraava leipäkerros päälle.
- Kostuta jälleen reippaasti.

Sweet chili-täyte:

1. Sekoita violife ja majoneesi.
- Lisää joukkoon dippijauhe ja mausteet, sekoita.

2. Pilko paprika ja avokado pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon.

3. Kaada täyte vuokaan.

4. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta jälleen reippaasti. 
Voit kostuttaa pohjaosan molemmin puolin jotta se varmasti pehmenee.

5. Kääri kelmut tiiviisti ympärille ja siirrä jääkaappin asettumaan mieluusti yön yli. 
Laita päälle vielä painoksi lautanen.


Koristelu:

1. Avaa kelmut, aseta tarjoilualusta pohjan päälle ja käännä kakku alustan avulla oikein päin. 
- Avaa vuoka ja poista kelmut.
- Tasoita täytevälit lastalla.


2. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä lastan avulla kakun ympärille ja päälle.

3. Koristele  nachoilla, kurkkusiivuilla, punasipulilla,
vegejuustomurulla, miniluumutomaateilla ja ruohosipulilla.

Valmis ♥️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti