sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Helppo ja herkullinen keksikakku (gl & vege)

 

Sain aiemmin tilaisuuden valmistaa hauskan numerokeksikakun synttärijuhliin. 
Kakku oli yllättävän helppo ja nopea tehdä, joten tekaisin silloin myös meille isänpäivän juhlapöytään oman version. Tarkoituksena oli julkaista ohje jo silloin, mutta kuten monen muunkin reseptin kanssa käy, niin julkaisu siirtyi. Lähestyvän ystävänpäivän vuoksi halusin jakaa teille tämän ihanan ohjeen!

Suurin syy reseptien julkaisun viivyttelyyn on oma sisäinen perfektionistini. 
Usein saatan soveltaa reseptiä vielä vauhdissa ja jätän muutokset kirjaamatta ylös. Kuitenkaan myöhemmin en enää muista missä määrin sovelluksia tein, joten en viitsi julkaista reseptiä ennen kuin olen varma tai tehnyt uudestaan. Välillä taas en ole täysin tyytyväinen tuotokseen vaikka kehuja syöjiltä saisikin, ja näin ollen resepti jää odottamaan uusintakierrosta pöytälaatikkoon.

Tämä keksikakku on nopea ja helppo valmistaa, ylimääräisen taikinan sekaan voit lisätä suklaahippuja ja pyöritellä palloiksi. Näin saat aivan ihania suklaakeksejä ♥️ 
Keksiohjeen olen muokannut Minimalist bakerin reseptin pohjalta.
Kokeilin pitkästä aikaa myös Alpron soijavispiä ja päätin jämäköittää sitä agar agarin kanssa. 
Seos jäähtyi nopeasti jääkaapissa, vaahtoutui hienosti ja oli helppo pursottaa.


Keksikakku

n. 10 palaa


Keksipohja:

100g vegaanista margariinia
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 rkl hedelmäsosetta
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl maizenaa
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 rkl mantelimaitoa

Kuorrutus:

1 prk Alpro soijavispiä
80g vadelmia
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl agar agaria
1 tl sitruunamehua

Koristelu:

Suklaarouhetta
Syötäviä sarviorvokkeja
Strösseleitä
Vegemarenkeja
Marjoja


Valmistus:

 1. Valmista haluamasi muotoinen malli leivinpaperista. Sydänkakkua varten taita leivinpaperi puoliksi, piirrä taitteen kohdalle puolikas sydän ja leikkaa irti sekä ulkoreunoilta että sisäpuolelta. 
Kuvan kakun sydän on kooltaan n. 22 x 22cm.
Leivinpaperimallia käyttämällä saat pohjista symmetriset joka kakkua kasatessa on suositeltavaa.

2. Sekoita margariini ja sokerit tasaiseksi massaksi. 

3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita voi-sokeriseokseen.
- Lisää hedelmäsose ja mantelimaito, sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Laita puolet taikinasta leivinpaperin päälle ja kauli levyksi. 
- Aseta leikkaamasi malli taikinan päälle ja poista ylimääräiset taikinat.
- Siirrä leivinpaperi uunipellille. Tee toinen keksipohja samoin.


5. Lämmitä uuni 165 asteeseen (kiertoilma) ja paista keksipohjia 10-12 min.
- Anna jäähtyä.

Täyte:

1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella.

2. Laita kattilaan vispi, vadelmasose, vaniljasokeri ja agar agar.
- Kuumenna kiehuvaksi, vähennä hieman lämpöä ja sekoittele kuplivaa seosta 
muutama minuutti kunnes agar agar on liuennut joukkoon.
- Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin tai pakastimeen kunnes seos on kylmää.

3. Vaahdota kylmä ja jähmettynyt täyte kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon sitruunamehu ja vaahdota lisää.


4. Siirrä toinen keksipohja tarjoiluastialle.

5. Lusikoi puolet täytteestä tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota keksipohjan päälle.
- Aseta varovasti toinen keksipohja täytteen päälle ja pursota loput täytteestä.


6. Koristele syötävin kukkasin, vegemarengein, marjoilla, rouhitulla suklaalla ja sopivilla strösseleillä ♥️

Tarjoile rakkaille ystäville ja läheisille 💗
 Kuvan kakku katosi alle 10 minuutissa parempiin suihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti