Sain tilaisuuden tehdä yhteistyötä Moccamasterin kanssa ♥️
Tämän vuoden aikana löytyy Moccamasterin blogista useampi suunnittelemani herkkuresepti, ja ensimmäisenä reseptinä julkaistiin nämä ihanan mehevät Aurinkoleivokset.
Herrrrkulliset aurinkoleivokset ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Sekä tietysti maultaan vastustamattomat!
Täytteissä vadelmaa sekä sitrusta, ja leivokset ovat kooltaan täydellisiä kahviherkkuja.
Herrrrkulliset aurinkoleivokset ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Sekä tietysti maultaan vastustamattomat!
Täytteissä vadelmaa sekä sitrusta, ja leivokset ovat kooltaan täydellisiä kahviherkkuja.
Kuvissa näkyvät ihanan väriset Moccamasterin kahvimukit ovat muuten just eikä melkein täydellisiä kahvin juontiin.
Aurinkoleivokset
10-12 annosta
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 ¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 ¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
4 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
100g vadelmia
2 rkl mangososetta
¾ rkl sitruunamehua
½ sitruunan kuoriraaste
½ limen mehu
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Pohjan valmistus:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja kestäväksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, säästä kuitenkin kaakaojauhe myöhemmäksi.
3. Siivilöi jauhoseos vaahdon sekaan ja kääntele lastan avulla sekaisin.
- Ota toinen kulho ja jaa taikina kahteen osaan.
- Ota toinen kulho ja jaa taikina kahteen osaan.
- Lisää toiseen puolikkaaseen siivilöity kaakaojauhe ja kääntele sekaisin.
Jos haluat tehdä pelkän kaakaopohjan, käytä kaakaojauhetta 3-4 rkl.
Jos haluat tehdä pelkän kaakaopohjan, käytä kaakaojauhetta 3-4 rkl.
4. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Levitä taikinat vierekkäin leivinpaperin päälle pellille,
paista uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
Pohjien paksuuden määrittää se kuinka laajasti ja ohuesti levität taikinat pellille. Joten jätä taikinaan mieluusti hieman paksuutta. Kopistele hieman peltiä ennen uuniin laittoa, jotta ylimääräiset ilmakuplat nousevat pintaan ja puhkeavat.
5. Kumoa paistetut pohjat sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi pohjasta.
Pohjien paksuuden määrittää se kuinka laajasti ja ohuesti levität taikinat pellille. Joten jätä taikinaan mieluusti hieman paksuutta. Kopistele hieman peltiä ennen uuniin laittoa, jotta ylimääräiset ilmakuplat nousevat pintaan ja puhkeavat.
5. Kumoa paistetut pohjat sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi pohjasta.
Mikäli paperi on tiukassa, sivele paperin päältä kylmällä vedellä kostutetulla liinalla
jotta se irtoaa helpommin.
Täytteen valmistus:
1. Mittaa kulhoon vispikerma, vaniljasokeri & tuorejuusto ja vaahdota.
- Jaa vaahto puoliksi kahteen kulhoon.
2. Soseuta vadelmat ja lisää vadelmasose sekä
1 rkl vaniljakreemijauhetta toiseen vaahtoon.
- Sekoita hyvin ja lusikoi vaahto tyllalla varustettuun pursotuspussiin.
3. Sekoita mangosose, lime- ja sitruunamehu keskenään.
- Lisää seos, kuoriraaste sekä 1 rkl vaniljakreemijauhetta toiseen
vaahtoon ja sekoita hyvin.
- Lusikoi täyte tyllalla varustettuun pursotuspussiin.
4. Leikkaa pohjista annosmuotilla tai ohutreunaisella lasilla pyöreitä kiekkoja.
4. Leikkaa pohjista annosmuotilla tai ohutreunaisella lasilla pyöreitä kiekkoja.
Voit halutessasi kevyesti kostuttaa pohjia kivennäisvedellä.
5. Täytä puolet pohjista vadelma- tai sitrustäytteellä, lisää täytteen päälle toinen
pohjakerros ja pursota täytettä vielä päällimmäiseen kerrokseen.
Kauniin ruusupursotuksen saat käyttämällä esimerkiksi Wiltonin M1 tyllaa.
Kauniin ruusupursotuksen saat käyttämällä esimerkiksi Wiltonin M1 tyllaa.
Aloita pursotus pohjan keskeltä ja kierrä spiraalimaisesti kohti ulkoreunaa.
Nauti hyvän kahvin kanssa ❤️
Resepti julkaistu myös Moccamaster-kahviblogissa ♥️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti