Yritetäänpä saada taas yksi monista leipomuksista tänne blogin puolelle :)
Tällä hetkellä oman perheen ruokavaliot on aika rajoitettuja, ja näin tuleekin itselle leivottua enemmän vegaanisia ja gluteenittomia herkkuja. Halusin tarjota ihanille tytöilleni jotain extraherkkua, joten muokkasin tämän Kinuskikissan reseptin meidän tarpeisiimme sopivaksi. Pääsin näin myös ensimmäistä kertaa kokeilemaan agar agar-jauhetta.
Turvauduinkin tähän hyvään infopakettiin agar agarista jonka löysin Kamomillan konditoria-blogista.
Agar agarin määrä tietysti vaikuttaa kuinka tiivis täytteestä tulee. Itse laitoin hieman yläkanttiin 3,5 tl.
Täytteestä tuli tiivis, mutta silti suutuntuma oli mielestäni miellyttävä.
Mikä parasta, pieni sormiruokailijamme rakastui kakkuun ja palat pysyivät sopivasti koossa pienessä kädessä, ja muussaantuivat suussa pienelle sopivaksi massaksi.
Pohjaan laitoin Semperin kahta eri keksiä.
Pepparkakkor on mielestäni melko maustettu, mutta yhdistettynä mauttomampiin kolakekseihin pohjasta tuli täydellinen.
Mikäli et halua pohjan peittävän täytteen makua, suosittelen tekemään kuten ohjeessa. :)
Psst... Voit myös huoletta laittaa täytteeseen 2 mangoa, itselläni oli vain 1,5 jäljellä joten siksi ohje sen mukainen. :)
Huom! Tuplaamalla ohjeen saat halkaisijaltaan 20cm kakun.
Smoothiekakku
n. 6-8 palaa
Pohja:
45g Semper Kolakeksit
45g Semper Piparkakut
30g juokseva rypsiöljyvalmiste
Täyte:
1 banaani
1,5 kpl mangoa (n. 390g paloiteltuna)
1 päärynä
1 appelsiini
125g Alpro persikka-päärynä jogurttia
0,5 dl sitruunamehua
loraus vaahterasiirappia
2,5 - 3,5tl agar agar-jauhetta
Koristelu:
Mansikoita
kiiwi
viinirypäleitä
mustikoita
marenkeja (ohje täällä)
Valmistus:
1. Valmistele pyöreä 16cm vuoka.
- Laita pohjalle leivinpaperi ja suihkuta reunat vuokaspraylla.
2. Murskaa pohjan keksit ja sekoita joukkoon juokseva rypsiöljyvalmiste.
- Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
3. Kuori & paloittele mango (poista siemen), banaani ja päärynä.
- Laita tehosekoittimeen ja lisää mukaan soijajogurtti, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää maun mukaan loraus vaahterasiirappia.
4. Purista appelsiinista mehu ja laita sitruunamehun kanssa kattilaan.
- Lisää joukkoon agar agar.
- Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja sekoittele kunnes jauhe on sulanut täytteeseen
ja täyte on paksuuntunut (n. 2min).
5. Kaada kuuma neste täytteen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada vuokaan keksipohjan päälle.
Täyte hyytyy nopeasti, joten ole ripeä!
Tällä ohjeella täytettä tulee n. 8dl, tuplaamalla täytteen pitää siis tehosekoittimen
kulhon olla tarpeeksi iso jotta massa mahtuu siihen :)
6. Siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä n. 1-2 h.
7. Koristele marjoilla, aquafabasta tehdyillä marengeilla, viinirypäleillä ja kiiwillä ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti