sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Pehmeät porkkanasämpylät (luontaisesti gl)

Porkkanasämpylät


Vielä ei olla kokeiltu tyttöjen kanssa gluteenittomien sämpylöiden leipomista. Nyt tartuttiin tuumasta toimeen, ja voi mitä herkkua syntyikään! Gluteenitonta pullaa on yritetty tehdä useasti, aina epäonnistuen. huoh. Minä ja kuivahiiva ei ainakaan tulla juttuun, tai hiiva ja gluteeniton leivonta ylipäänsä. Pöh. 
Ja yrityksiä on kyllä riittänyt!
No mutta nyt onneksi ei jauhot menneet hukkaan! Ja ensimmäinen kerta kun lapset söivät hiljaisina ja ahmien iltapalansa, heh.

Ja hei! Jos tiedät jonkun huippuhyvän pullareseptin (satavarma 😝), niin linkkiä kommentteihin, kiitos ❤

Resepti näihin sämpylöihin on suoraan Semperiltä täältä. Muutin kuitenkin itse sitä hieman, sillä kaapista löytyi myös quinoaa. Voit hyvin tehdä pelkillä tattarihiutaleillakin, quinoa sisältää enemmän proteiinia kuin muut viljat sekä paljon ravintokuitua, fosforia, magnesiumia ja rautaa (kiitti wikipedia). Vegaanisena sämpylät loihdit jättämällä hunajan pois. Korvasin itse osan öljystä Keijun juokseva rypsiöljyvalmisteella.


Sämpylät

10-12 kpl


1 pkt Semper Finmix jauhoseosta
4 dl vettä
½ dl öljyä 
25g tuorehiivaa
2 dl porkkanaraastetta
1 dl tattarihiutaleita
1 dl quinoahiutaleita
2 rkl siirappia
loraus hunajaa
1 tl suolaa


Valmistus:

1. Yhdistä vesi ja öljy ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
- Murusta joukkoon hiiva ja sekoita kunnes sulanut joukkoon.

2. Lisää loput aineet ja sekoita sähkövatkaimen / yleiskoneen taikinakoukulla nopeasti sekaisin.

3. Kohota liinan alla lämpimässä n. 30min.


4. Lämmitä uuni 250°C.

5. Vaivaa taikinaa vielä hieman, vaikka se on edelleen löysää ja tahmeaa.
- Annostele lusikan avulla pellille haluamasi kokoisia kekoja.
- Paista uunin keskitasolla 10-13min. 


Sämpylät ovat valmiita kun ovat saaneet hieman väriä ja pohjaa koputtelemalla kuuluu kumea ääni.

6. Jäähdytä hieman ja nauti lämpiminä ♥

Pehmeät porkkanasämpylät

2 kommenttia:

  1. Farinan pullajauhoseoksella oon saanu ensimmäistä kertaa onnistuneita gluteenittomia pullia useiden kivokovien tai kumisten pullien jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla! Pitääpä pistää seuraavaksi testiin, josko täälläkin vihdoin onnistuttaisiin :)

      Poista