Sain pyynnön tehdä jotain herkullista satokauden jälkkäriä, ja hetken mietittyäni halusin kokeilla tätä aiempaa donitsiohjetta myös muffineiden kanssa. Ja kyllä kannatti!
Täytteeksi lisäsin vielä keskelle herkullista karamellisoitua omenaa,
ja maut kyllä veivät ainakin minut ihan mennessään ♥
Tein ohjeen 1,5 kertaisena ja sain siitä 15 muffinia.
Jos haluat tasan 12 kpl, voit puolittaa karamellisointiohjeen sekä tehdä taikinan donitsiohjeen mukaan.
Täytettä jää myös hieman yli, riippuen paljonko muffinivuokiin sitä laitat.
Ylimääräiset menevät hyvin vaikka puuron tai muun joukossa.
Voi helposti syödä myös sellaisenaan ♥
Omena-kaneli muffinit
n. 15kpl
Karamellisoidut omenat:
1,5 dl sokeria
25g maidotonta margariinia (sininen Keiju)
1 tl kanelia
4-5 pientä omenaa
2-3 tl sitruunamehua
Taikina:
2 1/4 dl kasvimaitoa
1,5 tl sitruunamehua
1 1/4 dl rypsiöljyä
1,5 dl omenaraastetta (n. 2 pientä omenaa)
2 1/4 dl sokeria
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 1/4 tl soodaa
3/4 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 1/4 tl kardemummaa
1 1/4 tl kanelia
Kuorrutus:
2,5 dl soijavispiä
2 dl (maku)tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-1,5 tl ksantaania / 1-2 tl sitruunamehua
Valmistus:
1. Laita uuni kuumenemaan 200°C.
- Laita muffinipellin koloihin halutessasi vuoat, ja suihkauta vuokaspraylla.
2. Valmista ensin omenatäyte. Kuori omenat ja poista kota.
- Kuutioi pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon hieman sitruunamehua.
3. Kuumenna sokeri ja margariini paistinpannulla koko ajan sekoitellen. Varo sokerin palamista!
- Sekoittele kunnes seos muuttuu kinuskin väriseksi. Lisää joukkoon omenat ja kaneli.
- Kypsennä kunnes omenat ovat pehmenneet ja menevät murskaksi helposti.
4. Siivilöi neste kulhoon ja anna täytteen jäähtyä.
5. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
- Sekoita maito, sitruunamehu ja öljy keskenään ja lisää sen jälkeen kuivien aineiden joukkkoon.
-Sekoita hyvin ja lisää joukkoon omenaraaste.
Voit halutessasi lisätä taikinan sekaan myös hieman siivilöityä karamellilientä.
6. Jaa taikinaa pieni määrä jokaisen vuoan pohjalle.
- Lisää keskelle omenaseosta ja lisää lopuksi taikinaa päälle niin että täyte peittyy.
Laitoin itse hieman liikaa taikinaa pohjalle, joten täytteelle jäi vähän vähemmän tilaa. |
7. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min,
kunnes muffinit ovat kauniin ruskeita ja testitikkuun ei tartu taikinaa.
8. Jäähdytä hetki muffinipellillä ja siirrä ritilälle jäähtymään.
Jotta kuorrutteesta tulee tarpeeksi jämäkkää pursotusta varten, on soijavispin oltava täysin kylmää.
Voit pitää vaikka hetken pakastimessa ennen vispaamista. Ksantaani tuo vispattuun kuorrutteeseen hieman sitkeyttä, voit myös käyttää tilalla sitruunamehua joka myös hieman jämäköittää koostumusta.
9. Vispaa soijavispi kuohkeaksi.
- Lisää joukkoon tomusokeri, ksantaani/sitruunamehu ja vaniljasokeri.
- Halutessasi voit myös värjätä kuorrutteen.
10. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja kuorruta muffinit haluamallasi tyylillä.
- Vispin kuohkeus ja jämäkkyys hieman kärsii käsien lämmöstä,
joten pursota pieni osa kerrallaan tai ole ripeä.
Käytän usein Wiltonin 1M tyllaa jolla saa kauniit ruusupursotukset. Aloita pursotus keskeltä ja tee spiraalia kohti ulkoreunaa. |
Valmista!
Kerrothan mitä pidit, mikäli reseptiä testaat ♥
Omena ja kaneli, paras kaksikko ikinä ♥ Aivan ihanan näköisiä! :)
VastaaPoistaKiitos, olen samaa mieltä mauista! <3 :)
Poista