sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Halloweenin överi juustokakku

Appelsiini & valkosuklaa juustokakku

Halloween-juhlat lähestyvät monilla ja halusinkin kokeilla pitkästä aikaa jotain makujen sekamelskaa joka sopisi juhlan fiilikseen. Vietimme itse 4 hengen voimin kauhupeli-iltaa jota varten kakun tein. Muun syömisen ohessa kakkukin katosi illan aikana kokonaan. Oli niin hyvää, että pakko tehdä vielä uudestaankin lähiaikoina, ehkäpä vegaanisena versiona!

Kakun pohjassa on ihania suklaakeksejä, mitä isompia suklaapaloja keksien seassa, sen parempi! Pohjan päällä on raikas appelsiinitäyte, ja sen päällä kerros paahdettua valkosuklaata. Kakun uloin kerros on vaniljaista juustokakkua jossa seassa paahdettua valkosuklaata sekä valkosuklaa & karpalo keksipaloja. Joten kakussa on mukava suutuntuma pienien rouheisten palojen kanssa. Överifiiliksen kruunaa hopeatoffee ganache jossa koristeena valkosuklaata, suklaata, ja valkosuklaa & karpalo keksejä. Voilá! Ei muuta kun leipomaan ❤


Halloweenin överikakku

8-10 palaa


Pohja:

240g kaakao ja suklaa cookies
3/4 dl juokseva rypsiöljyvalmiste (Keiju)


Appelsiinitäyte:

200g appelsiinirahka
2 dl vispikerma
½ appelsiinin kuoriraaste
½ appelsiinin mehu
1 tl vaniljasokeri
3 liivatetta
(elintarvikeväri)


Paahdettu valkosuklaa:

100g valkosuklaata


Vaniljatäyte:

2,5 dl vispikerma
200g vaniljatuorejuusto
250g mascarpone
puolet paahdetusta valkosuklaasta
120g valkosuklaa & karpalo keksejä
2-3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
4 liivatetta


Ganache

3/4 dl kuohukermaa
27 kpl hopeatoffee karkkeja


Koristelu:

suklaata
valkosuklaata
valkosuklaa & karpalo keksejä


Valmistus:

1. Laita 20-22 cm vuoan pohjalle leivinpaperi. 
-Laita vuoan sisään pienemmän 15-18cm irtopohjavuoan reunarengas. 
-Suihkuta vuokaspraylla sisäreunat.

2. Murskaa pohjaan tulevat keksit ja sekoita mukaan juokseva rypsiöljyvalmiste.
- Painele seos pienemmän vuoan pohjalle ja laita vuokasetti jääkaappiin appelsiinitäytteen valmistuksen ajaksi.

Appelsiinitäyte:

1. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sekaan appelsiinirahka.
- Sekoita joukkoon kuoriraaste ja vaniljasokeri

Voit halutessasi värjätä täytettä elintarvikeväreillä hieman värikkäämmäksi. Itse laitoin sekaan hieman punaista ja keltaista.

3. Purista appelsiinista mehu ja lämmitä kuumaksi. 
- Purista liivatteista vedet ja sulata kuuman appelsiinimehun sekaan.

4. Jäähdytä liivateneste kädenlämpöiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan (koko ajan sekoittaen).

5. Kaada massa pienemmän vuoan sisään keksipohjan päälle, ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.


Paahdettu valkosuklaa:

1. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175°C n. 5min kunnes suklaa on saanut hieman väriä pintaan. Suklaa palaa nopeasti! Anna jäähtyä.

Paahdettu valkosuklaa maistuu ihanan kinuskiselta.

Kun appelsiinitäyte on hyytynyt, poista reunarengas pyöräyttämällä terävää veistä varovasti 
reunan ja massan välissä. 

- Halutessasi rouhi n. puolet paahdetusta valkosuklaasta hieman pienemmäksi, 
ja ripottele appelsiinitäytteen päälle.

Korota isomman vuoan reunoja hieman reunakalvojen tai leivinpaperisuikaleiden avulla.


Vaniljatäyte:

1. Murskaa valkosuklaa & karpalo keksit sopiviksi paloiksi kulhoon ja sekoita joukkoon loput paahdetusta valkosuklaasta.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä mascarpone.
- Lisää joukkoon vaniljasokeri.

4. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi (n. 30sek mikrossa), purista liivatteista vedet ja sulata mehun joukkoon.
- Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.

5. Sekoita lastan kanssa keksi & valkosuklaaseos täytteen joukkoon.

6. Lisää täyte vuokaan appelsiinitäytteen ympärille ja päälle. Painele myös reunoilta niin että täyte laskeutuu pohjalle asti. 
- Siirrä jääkaappiin hyytymään 2-4 h. 


Hopeatoffee ganache:

Kun kakku on hyytynyt, irroita kakku vuoasta ja siirrä pakastimeen jäähtymään ennen ganachen laittoa. Kakun on hyvä olla pinnaltaan kylmä kun ganache laitetaan päälle, näin se hyytyy nopeasti. Anna kakun olla pakkasessa n. 40-60 min.


1. Mittaa kattilaan kerma ja hopeatoffeet. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Sekoittele kunnes toffeet ovat sulaneet joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa.

2. Paloittele rivi valkosuklaata pursotus-/pakastuspussiin ja sulata vesihauteessa.

3. Ota kakku pakastimesta ja siirrä tarjoilualustalle. Kaada jäähtynyt ganache kakun päälle ja reunoille. 

Voit joko kaataa ganachen suoraan kakun keskelle, ja lastan avulla levittää sitä kakun ympäri jotta valumat lähtevät reunojen yli. Voit myös ensin lusikan avulla tehdä valumia reunoille ja viimeiseksi kaataa loput kakun keskelle. 

4. Ota valkosuklaa vesihauteesta. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota kakkuun viivoja. Vedä coctailtikulla viivojen läpi kuvioita.

5. Koristele lopuksi keksi- ja suklaapaloilla loppuosa kakusta. Voit laittaa kakun lopuksi vielä  hetkeksi pakastimeen jotta ganache jähmettyy nopeasti.

Leikkaa kakkua kuuman ja terävän veitsen avulla. Nauti ❤

Appelsiini & valkosuklaa juustokakku



4 kommenttia: