keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Paistettu kuningatarjuustokakku

Kuningatarjuustokakku

Tunnustan! Tällä hetkellä minulla on "juustokakkuvaihe" menossa. Ja varsinkin paistetut juustokakut. Ja vielä piirakan muodossa. Nam!
Tällä kertaa halusin kokeilla marjaisampaa makua juustokakkupiirakan muodossa.
 Salted caramel cheesecake-piirakka oli aivan taivaallista, joten tämä on hieman sovellettu siitä,
sekä aiemmin tekemästäni Hopeatoffee -piirakasta <3 

Paistettu juustokakku saa jäädä paistoajan loputtua vielä hieman hyllyväksi keskeltä.
Täyte tiivistyy lisää jäähtyessään. 

Vinkki! Jos käytät irtopohjavuokaa, saattaa pohjan läpi tihkua rasvaa paiston aikana. 
Suosittelen laittamaan leivinpaperin tai pellin vuoan alle.

 

Kuningatarjuustokakku

n. 8-10 palaa, 24cm vuoka

Pohja:

200g digestivekeksejä
100g sulatettua voita

Täyte:

200g vaniljatuorejuustoa
200g kuningatar-rahkaa
1,5 dl tomusokeria
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 rkl kuningatarhilloa
1,5 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Päälle:

½ - 1 dl kuningatarhilloa

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 165°C ja valmistele piirakkavuoka (irtopohja). Laita leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat.

2. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille.


3. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 min.

4. Notkista tuorejuusto ja rahka sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita.
- Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
- Lisää hillo, sekoita.
- Lisää maissitärkkelys ja sekoita hyvin.

5. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.

6. Notkista hillo sähkövatkaimella.
 Lusikoi laikkuja piirakan päälle, ja marmoroi pinta. 
Marmoroinnissa pidä veistä kohtisuoraan piirakan pintaa kohden ja vedä 
viivoja laikkujen ja täytteen läpi.


7. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n.30 - 35 min.
Täyte saa jäädä keskeltä hieman hyllyväksi.
 Laita päälle folio tai leivinpaperi jos piirakka alkaa ottamaan liikaa väriä.

8. Jäähdytä ja anna olla jääkaapissa yön yli.

Kuningatarjuustokakku

2 kommenttia:

  1. Mulla on kanssa ikuinen juustokakkuvaihe menossa! :D Tää näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut on kyllä niin ihania! Ja kesällä saa sitten taas tehdä vähän kevyempiä, nyt nautitaan näistä paistetuista :D Tää katos kyllä alta aikayksikön, hyvä kun maltoin antaa olla jääkaapissa edes yön yli. Sen jälkeen ei sinne enää palannutkaan.... :P

      Poista