keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Kinuskinen cookie & popcorn -kakku


Cookiepoppari-kakku

Aijettä, tässäpä vasta herkkupyllyille mielettömän ihana ja makea kakku. Sopii loistavasti vaikka ystävänpäivän herkuksi <3 Törmäsin jonkin aikaa sitten tähän ihanaan cookiekakku-ohjeeseen Honeysucklen YouTube-kanavalla. Se jäi pyörimään mieleeni ja ajattelinkin että pakko laittaa testiin heti kun aika on sopiva. Mikäs sen parempi hetki, kuin lähestyvä ystävänpäivä! Lisäsin itse hieman makuaromia kreemiin, väliin & päälle kinuskipopparit ja marenkikoristeet. Reseptikäännökseni cup-mitoista on yleensä aika ylimalkaista. En käännä tarkoiksi grammoiksi ja deseiksi, vaan pyöristän usein lähimpään mittaan.
Toistaiseksi ei ole tapahtunut hirveitä katastrofeja tämän johdosta.

Pohja on siis cookie-pohja, päällä kreemi ja kinuskipoppareita sekä kuorrutuksena kinuskikuorrutus ja marenkia & popcornia. Makea ja ihana kokonaisuus. Suosittelen paistamaan pohjan kuten alkuperäisreseptissä, jokainen pohjalevy erikseen. Itse paistoin kokonaisena, koska olin laiska... Tämän johdosta oma pohjani paistui hieman liikaa, reunoista tuli turhan rapsakoita ja kovia, mutta keskiosa jäi kyllä ihanan pehmeäksi. Puolitin Honeysucklen ohjeen ja paistoin pohjat korkeassa, halkaisijaltaan 15cm olevassa irtopohjavuoassa. Tuplaamalla ainekset saat 3-4 kpl 18-20cm halkaisijaltaan olevia pohjia. Mutta tämä 15cm kakkukin riittää hyvin pienelle porukalle, makeutta riittää!

Paistoin pohjan jo edellisenä iltana, käärin yöksi kelmuun ja leikkasin osiin seuraavana päivänä. Näin jäi vain kinuskipoppareiden teko ja kakun täyttäminen & koristelu jäljelle. Jos haluat valuvaa kinuskia koko kakun kannen päälle, tee kinuskia tuplamäärä. Itse laitoin vain reunoilta valumaan ja jätin keskiosan kuorruttamatta. Suklaapossulta löytyi kiva postaus kinuskipoppareista!

Vinkki! Ohje muuntuu myös helposti gluteenittomaksi, vaihdat vain jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Vinkki! Jos voikreemi vaikuttaa liian makealta, kokeile väliin vaikka raikkaampaa kermavaahto+tuorejuusto kuorrutetta.

 

Kinuskinen Cookiepoppari -kakku

n. 6-8 palaa

Pohja:

1,2dl sokeria
3/4dl ruokosokeria
1 1/2dl sulatettua voita
1 keltuainen
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
1/2tl soodaa
3/4tl suolaa
4 1/4dl vehnäjauhoja
1,5 levyä tummaa suklaata (Pandan)

Kreemitäyte:

100g suolatonta voita
5dl tomusokeria
1/2tl suolaa
1/2dl maitoa
1/2tl vaniljasokeria
(2 pipettiä vaahtokarkkiaromia)
Kinuskipopcorneja

Kinuskipopcornit:

100g micropopcorneja
1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria

Kinuskikuorrute:

1dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
nokare voita

Koristeluun:

Kinuskipopcorneja
Marenkeja

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 175°C ja valmistele vuoka / vuoat. Laita leivinpaperi pohjalle ja voitele reunat.

2. Sekoita pohjan sokerit ja sulatettu voi yhteen.
 - Lisää keltuainen, sekoita.
 - Lisää muna ja sekoita hyvin. (Jos teet tuplana, lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.)
 - Lisää vaniljasokeri, sooda ja suola, sekoita.
 - Lisää jauhot ja rouhittu suklaa, sekoita.

keksipohja
Suklaarouhe kannattaa jättää melko isoksi.

3. Ota 1/3 cookietaikinasta ja painele vuoan pohjalle. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min ja kokeile 
tikulla kypsyyttä. Laita seuraava pohja paistumaan. Jäähdytä hyvin ennen täyttöä. 
Itse paistoin koko kakun kerralla, paistoaika oli n. 80min (kun kakku alkaa ottaa väriä, laita päälle 
folio tai leivinpaperi).

4. Valmista popcornit ja jäähdytä. Poista kypsymättömät siemenet. 
 - Tee kinuski: Kiehauta kerma ja fariinisokeri kattilassa. Anna kiehua n. 5-6min keskilämmöllä samalla sekoitellen, 
kunnes seos on paksuuntunut.
 - Laita popcornit kulhoon ja kaada kinuski päälle, sekoita sekaisin ja levitä leivinpaperille jäähtymään n. 30min ajaksi.

kinuskipopparit
Voit tehdä myös tupla-annoksen kinuskia poppareille.

 5. Valmista kreemi pehmentämällä huoneenlämpöinen voi vatkaimella.
 - Lisää loput aineet ja sekoita kuohkeaksi.
 - Lusikoi kreemi pursotuspussiin ja pursota pohjan päälle. Lisää päälle kinuskipoppareita. Tee seuraava kerros samoin. 
Siirrä jääkaappiin viilentymään kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

6. Valmista kuorrute samoin kuin popcorneja varten aiemmin. 
- Kiehauta kerma ja fariinisokeri kattilassa, anna kiehua keskilämmöllä n. 5-6min samalla sekoitellen,  kunnes seos on hieman paksuuntunut. Ota pois liedeltä ja lisää nokare voita. Kaada / pursota kakun reunoille valuvaksi.

kinuskiganache
Liikaa keitettyä kinuskia on hankala leikata.

7. Koristele kakku lopuilla kinuskipoppareilla, marengeilla tai millä ikinä haluatkin! <3

Marenkeja ja kinuskipoppareita

4 kommenttia:

  1. Oijjoi minkä näköinen ja kuulloinen herkkukakku! Tällä luulisi makeannälän lähtevän. Kivannäköisiä muuten nuo marengit koristeena, äkkiä katsottuna näyttivät aivan kukilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitoksia! :) Makeannälkä kyllä talttui pariksi päiväksi, ja harmitus iski kun kakku loppi. Täytyypä tehdä vielä uusi lähiaikoina..

      Poista