Jättimuffinit
6kpl isoja tai n.12kpl pieniä
Taikina
1 3/4dl sokeria
130g sattumia (70g valkosuklaata, 60g fudgea)
1dl tummaa kaakaota
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
4 3/4 dl jauhoja
1 muna
150g turkkilaista jugurttia
0,5dl maitoa
1tl vaniljasokeria
2/3dl kahvia
1,5dl ruokaöljyä
- Laita uuni lämpenemään 200°C. Valmistele muffinipelti tai jos käytät irtovuokia, asettele uunipellille valmiiksi. Myös irtovuokiin on hyvä sipaista rasvaa, irtoaa nätimmin valmiin leivoksen ympäriltä. Itselläni oli isoja Firenze muffinivuokia jotka eivät mahtuneet pellin koloihin, asettelin ne kuitenkin niin että pohjat saivat hieman tukea.
- Sekoita keskenään jauhot, sokeri, sattumat, kaakao, sooda, leivinjauhe ja suola.
- Toisessa kulhossa sekoita keskenään muna, jugurtti, maito, vaniljasokeri, kahvi ja öljy.
- Yhdistä seokset varovasti toisiinsa. Älä käytä vatkainta! Sekoita muutamia kertoja niin että seokset ovat suurimmalta osin sekoittuneet.
- Täytä vuoat melkein täyteen. Uunissa on varuiksi hyvä olla pelti vuokien alla, jos sattuu ylivuotoja tapahtumaan.
- Paista alatasolla n.20-25min, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa.
Anna jäähtyä ja nauti!
Herkullisen näköinen iso muffari :) Toivottavasti ensi kerralla kuorrutekin onnistuu paremmin :)
VastaaPoistaKiitos :) Heh, olipas muuten masentava tuo muffinsiteksti nyt kun jälkikäteen lueskelee. :D
Poista