Snickerskupit mmmmm...... Saattaa näyttää tutulta, eikö? Instagramissa törmäsin videoon jossa tehtiin tämäntyylisiä herkkuja. Ohjeesta en mitään ymmärtänyt, oli jotain muuta kuin englantia 😁
Joten päätin kokeilla oman ideani mukaan. Jotkut päivät ovat vähän hitaampia... Kuten tämäkin, heh. Ja tajusin oikeasti vasta suklaakuorrutetta laittaessani että nämähän ovat melko samantyylisiä kuin Kinuskikissan suklaasuukkoset!
Näitä tehdessä luotin siihen että pelkkä haarukalla pohjan pistely riittäisi eikä taikina kohoaisi liikaa.
No eihän se niin mennyt lainkaan. Sain kuitenkin kolot jälkikäteen kätevästi paineltua kun pohjat olivat vielä lämpimiä.
Koska kondensoitua maitoa ei myydä pienemmissä purkeissa, tulee täytettä aika paljon. Ohjeella ei kuitenkaan täytettä pitäisi hirveästi yli jäädä. Koska vuokani jäivät melko vajaiksi yhden taikinan kanssa, lisäsin ohjeeseen vielä toisen.
Näin saa kunnon kokoiset kupit!
Myllyn paras -sivuilla oli merkintä että taikina poistuu markkinoilta 1.3.2017, äkkiä ostoksille!
Snickerskupit
n. 12-15 kpl
Pohja:
2 pkt Myllyn paras pyöreää suklaataikinaa
Täyte:
1 prk karamellisoitu kondensoitu maito
150g suolapähkinöitä
Kuorrute:
200g maitosuklaata
80g sulatettua voita
50g valkosuklaata
Valmistus:
1. Lämmitä uuni 200°C.
2. Ota taikinat sulamaan väh. tunti ennen aloittamista.
- Kauli taikinat hieman ohuemmiksi, liian ohuina ne rikkoutuvat helposti.
- Paina sopivan kokoisella lasilla/kulholla pyöreitä paloja.
- Voitele vuoat ja aseta pyöreät taikinapalat koloihin.
3. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 12-15min.
![]() |
Näin kauniin tasaisiksi pohjani paistuivat. |
![]() |
½ desin mitta oli onneksi juuri sopivan kokoinen kolojen paineluun. |
4. Jäähdytä ja valmista täyte.
- Lämmitä kinuskia hieman miedolla lämmöllä, näin saat sitä hieman notkeammaksi.
- Ota pois liedeltä kun kinuski on notkistunut ja lisää sekaan suolapähkinät.
- Täytä jäähtyneet kupit.
![]() |
Sekoita kinsuki ja suolapähkinät sekaisin. |
![]() |
Täytä kupit kinuskiseoksella. |
5. Sulata maitosuklaa kulhossa ja valkosuklaa minigrip-pussissa vesihauteessa.
- Lisää sulaneen maitosuklaan sekaan voi ja sekoita tasaiseksi.
- Nostele lusikan avulla (tai pursota) maitosuklaakuorrute kuppien päälle.
- Leikkaa minigrip-pussin kulmaan pieni reikä ja pursota valkosuklaalla raitoja kuorrutteen päälle.
- Vedä coctailtikulla raitojen läpi kuvioinnin aikaansaamiseksi.
- Heiluttele ja kopistele kuppia hieman jotta kuviointi ja kuorrute tasoittuu.
6. Syö heti, tai laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. ♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti