torstai 16. helmikuuta 2017

Brookies - suklainen ja rapea herkku


Brownie ja cookies

Ah... Mutakakku, brownie ja dominot... Lykätään kaikki yhteen leivonnaiseen ja saadaan makea ihana Brookie! ♥ 
Tein joskus vuosi(a) sitten Iloleipurin reseptillä tätä herkkua, oli aivan ihanaa ja jäi kyllä mieleeni. 
Testasin tätä aiemmin myös vegaanisena & gluteenittomana, mutta silloin en huomannut vähentää sokerin määrää. 
Se versio oli jopa minulle, sokerin ystävälle, aivan liian makeaa. Toki lisäsin vielä silloin myös ihan suklaatakin joukkoon... Heh. Ehkäpä uusi yritys siitä versiosta olisi paikallaan myös! 

Alkuperäisessä ohjeessa on ihan hurja määrä sokeria ja kaakaota, vähensin molempia hieman, mutta mielestäni voi kyllä edelleen vähentää joko toista tai molempia. Oman paistokseni jätin enemmän mutakakkumaiseksi, tosin kuvissa näkyy jo hyvin tiivistyneenä. Tähän lisäsin myös kaapista löytyneitä vaahtokarkkeja. Tosin keksipaketeissa huomasin jotain ihmeellistä... Kaapissa oli vain 1 pötkö minttudominoita sekä 1 pötkö suklaadominoita. Molemmista paketeista oli puolet kadonneet! Täällä huushollissa tosin salaherkuttelijoita on.. Joten minttudominoiden kaveriksi pääsi suklaakuorrutteiset keksit myös.
Ohje on helppo ja nopea, tässä ei voi mennä pieleen! (No okei, älkää unohtako uuniin...)



Brookies


225g voita
2 munaa
3 rkl kahvia
3 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kaakaojauhetta (Van Houten)
2,5 dl vehnäjauhoja
2 pötköä dominokeksejä
kourallinen vaahtokarkkeja


Valmistus:

 1. Laita uuni lämpenemään 170°C.

2. Sulata voi ja lisää jäähtyneeseen voihin munat hyvin sekoittaen. 
- Lisää sokeri, kahvi ja vaniljasokeri.

3. Siivilöi kaakaojauhe seokseen mukaan, sekoita.
- Lisää jauhot, sekoita.

4. Pilko 3/4 kekseistä ja sekoita taikinaan.

taikina keksien kanssa
Herkullinen taikina, nam!

5. Vuoraa n. 20 x 26 cm vuoka leivinpaperilla ja levitä täyte pohjalle.
- Halkaise loput keksit ja painele taikinaan.
- Painele myös vaahtokarkit taikinaan.

Brookietaikina
Painele vaahtokarkkeja sinne tänne.

6. Paista uunin keskitasolla n. 30min.
Brookie saa jäädä hieman pehmeäksi, se tiivistyy jäähtyessään.

7. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
- Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kanssa ♥

Brookiet

2 kommenttia:

  1. Miten toteutit vegaanisen version :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsi, olen näköjään heittänyt reseptin pois. Ei siis selvästi ollut säästämisen arvoinen :D Pitääpä kokeilla uudestaan! Muistan että innostuin lisäämään joukkoon Pandan tummasuklaata hiukan liikaa. Olisikohan käytössä ollut myös Orgranin No-Egg replacer. En ole ihan varma..

      Poista