Elokuun lopulla sain käsiini vielä herkullisen laatikollisen mansikoita. Koska pakastusrasiat loppuivat jo heti alkuunsa, piti mansikoista keksiä jotain leivottavaa.
Niimpä emännöimilläni vaatekutsuilla tarjoilin tätä herkullista mansikkakakkua ♥️
Pienin muutoksin saa reseptin myös helposti muokattua vegaaniseksi.
Reseptin lopussa olevan kuvan kiille on tehty hyytelösokerilla. Jos haluat tehdä liivatteen sijaan sellaisen, mittaa kiilteen nesteet kattilaan hyytelösokerin kanssa ja valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä hyytelö varovasti sudin avulla kakun pinnalle jotta täyte ei sula sen alla. Kun olet saanut ohuen kerroksen pintaan, voit jo rohkeammin kaataa loput hyytelöstä kakun päälle.
Pohja:
200g (suklaa)keksejä
75g margariinia
75g margariinia
Täyte:
300g mansikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2dl vispikermaa.
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2dl vispikermaa.
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatetta
Päälle:
Mansikoita
2,5 dl mehutiivistettä
0,5 dl vettä
3 liivatetta
2,5 dl mehutiivistettä
0,5 dl vettä
3 liivatetta
Valmistus:
1. Valmistele soikea reunavuoka tai halkaisijaltaan 20cm pyöreä vuoka.
Voit asettaa reunan suoraan tarjoilualustalle, tai laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi helpottamaan siirtelyä.
- Öljyä + tomusokeroi reunat jos käytössäsi ei ole reunakalvoa.
2. Murskaa keksit ja sekoita mukaan sulatettu margariini.
- Painele vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
3. Laita liivatteet likoamaan 5-10 minuutin ajaksi kylmään veteen.
4. Vaahdota kerma ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon sokerit.
- Lisää joukkoon sokerit.
5. Soseuta mansikat sauvasekoittimella/tehosekoittimella.
- Laita soseesta 0,5 dl mikronkestävään mukiin.
- Kaada loput soseesta kermavaahtoon kulhon reunaa pitkin, samalla sekoittaen.
6. Kuumenna mukia mikrossa täydellä teholla n. 30sek, kunnes sose on höyryävän kuumaa.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata soseen joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä kädenlämpöiseksi, ja kaada kulhon reunaa pitkin ohuena nauhana
täytteen sekaan samalla voimakkaasti sekoittaen.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
-Siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
8. Valmista kiille kun täyte on hyytynyt.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
9. Siivuta mansikat ja asettele täytteen päälle.
10. Mittaa mehu kannuun/kulhoon.
- Kuumenna vesi mikronkestävässä mukissa, purista liivatteista
- Kuumenna vesi mikronkestävässä mukissa, purista liivatteista
ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan veteen. Sekoita tasaiseksi.
11. Kaada liivateneste mehun sekaan samalla sekoittaen.
- Varmista että seos ei ole kuumaa, ja kaada varoen mansikoiden ja täytteen päälle.
- Varmista että seos ei ole kuumaa, ja kaada varoen mansikoiden ja täytteen päälle.
- Siirrä jääkaappiin hyytymään.
12. Kun kakku on hyytynyt, irroita vuoka varovasti kakun ympäriltä.
Tarvittaessa voit tasoittaa reunoja terävällä/sileällä veitsellä.
Herkuttele hyvässä seurassa ♥️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti