maanantai 20. huhtikuuta 2020

Rommibanoffee (yhteistyössä Moccamasterin kanssa)



Tämä resepti onkin jäänyt julkaisematta omassa blogissa. Rommibanoffeeta herkuteltiin isänpäivänä ja julkaisin sen viimeisenä reseptinä Moccamasterille. Tätä tehtiin kotona useampi kerta, rommi sopii banoffee-tyyliseen kääretorttuun erinomaisesti.



Pohja: 

4 munaa 
1,5 dl sokeria 
1 dl vehnäjauhoja  
0,5 dl perunajauhoja  
3 rkl tummaa kaakaojauhetta  
1,5 tl leivinjauhetta  
0,5 dl kondensoitua karamellisoitua maitoa 

Täyte: 

Vajaa purkki kondensoitua karamellisoitua maitoa 
15-20kpl Dacapo-konvehteja 
3 rkl rommia/viskiä 
¾ tl kanelia 
¼ tl inkivääriä 
2 banaania 
2 dl vispikermaa  
200g sitruunatuorejuustoa 

Valmistus: 

  • 1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  • 2. Vaahdota munat ja sokeri
  • - Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon.  
  • - Lisää kinuski vaahtoon.  

  •   3. Levitä taikina uunipellille ohueksi kerrokseksi.  
  • - Paista uunin keskitasolla n. 6min. 

  • 4. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä.

Täyttäminen: 

  • 1. Levitä loput kinuskista pohjan päälle.  

  • 2. Kuumenna pannulla rommi ja mausteet. 
  • - Siivuta banaanit ja marinoi pannulla rommiseoksessa keskilämmöllä n. 2 min.  
  • - Levitä banaanit kinuskin päälle.  

  • 3. Rouhi suklaat pieniksi paloiksi ja levitä pohjan päälle.  

  • 4. Vaahdota kerma ja tuorejuusto yhdessä. 
  • Voit levittää seoksen täytteeksi, tai pursottaa valmiin banoffeerullan pinnalle koristeeksi.  

  • 5. Kääri pohja leivinpaperin avulla tiukahkoksi rullaksi, 
  • ja siirrä jääkaappiin tekeytymään muutaman tunnin ajaksi.  

  • 6. Leikkaa päät tasaisiksi ja tarjoile kokonaisena tai valmiina annospaloina.  ♥️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti