Tämä resepti onkin jäänyt julkaisematta omassa blogissa. Rommibanoffeeta herkuteltiin isänpäivänä ja julkaisin sen viimeisenä reseptinä Moccamasterille. Tätä tehtiin kotona useampi kerta, rommi sopii banoffee-tyyliseen kääretorttuun erinomaisesti.
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl kondensoitua karamellisoitua maitoa
Täyte:
Vajaa purkki kondensoitua karamellisoitua maitoa
15-20kpl Dacapo-konvehteja
3 rkl rommia/viskiä
¾ tl kanelia
¼ tl inkivääriä
2 banaania
2 dl vispikermaa
200g sitruunatuorejuustoa
Valmistus:
- 1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- 2. Vaahdota munat ja sokeri.
- - Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon.
- - Lisää kinuski vaahtoon.
- 3. Levitä taikina uunipellille ohueksi kerrokseksi.
- - Paista uunin keskitasolla n. 6min.
- 4. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä.
Täyttäminen:
- 1. Levitä loput kinuskista pohjan päälle.
- 2. Kuumenna pannulla rommi ja mausteet.
- - Siivuta banaanit ja marinoi pannulla rommiseoksessa keskilämmöllä n. 2 min.
- - Levitä banaanit kinuskin päälle.
- 3. Rouhi suklaat pieniksi paloiksi ja levitä pohjan päälle.
- 4. Vaahdota kerma ja tuorejuusto yhdessä.
- Voit levittää seoksen täytteeksi, tai pursottaa valmiin banoffeerullan pinnalle koristeeksi.
- 5. Kääri pohja leivinpaperin avulla tiukahkoksi rullaksi,
- ja siirrä jääkaappiin tekeytymään muutaman tunnin ajaksi.
- 6. Leikkaa päät tasaisiksi ja tarjoile kokonaisena tai valmiina annospaloina. ♥️
-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti