Tänään vietetään maailmanlaajuista suklapäivää, joten mikä sen
ihanampaa kuin julkaista herkullinen suklaakakkuresepti jonka olen tehnyt yhteistyössä Moccamasterin kanssa. ♥️
Tämä makea ja pehmeä keksikakku on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.
Kokonaisen kakun sijaan voit valmistaa myös pienempiä annoskakkuja leikkaamalla taikinasta annosmuotilla/lasilla sopivan kokoisia paloja.
Suklainen keksikakku
n. 10 hlö
Keksipohja:
150g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
¾ tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
150g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenittomia jauhoja
¾ tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
Suklaakreemi:
200g maidotonta tummaa suklaata
250g maidotonta margariinia
4 dl tomusokeria
1 rkl vahvaa kahvia
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
Mansikoita
Kirsikoita
Ranskanpastilleja
Marenkia
Valmistus:
1. Valmista keksipohja vaahdottamalla huoneenlämpöinen margariini ja sokerit vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää sokerivaahtoon muna ja jauhot pienissä erissä samalla sekoittaen.
- Sekoita tasaiseksi ja kääri taikina tiukkaan kelmuun.
- Anna tasaantua jääkaapissa n. 2h tai enemmän.
3. Jaa taikina puoliksi, lisää hieman jauhoja taikinan päälle
ja taputtele/kauli litteäksi leivinpaperin päälle.
- Käytä apuna sopivaa lautasta/irtopohjavuokaa tmv ja
leikkaa n. 20cm halkaisijaltaan olevat ympyrät taikinoista.
- Tee myös pienemmät reiät keskelle.
Voit vaihtoehtoisesti tehdä myös pienempiä annoskakkuja.
Taikina leviää paistettaessa hieman.
4. Paista keksipohjat uunin keskitasolla 180 asteessa n. 10-12min.
- Anna pohjien jäähtyä.
5. Valmista kreemi vaahdottamalla margariinia n. 5-10 min
5. Valmista kreemi vaahdottamalla margariinia n. 5-10 min
kunnes se on muuttunut kellertävästä vaaleaksi ja kuohkeaksi.
6. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään.
- Lisää tomusokeriseos erissä margariinivaahdon joukkoon.
- Lisää vahva kahvi ja sekoita.
- Sulata suklaa ja varmista että suklaa ei ole kuumaa kun lisäät kreemin joukkoon.
7. Aseta ensimmäinen keksipohja tarjoilualustalle.
7. Aseta ensimmäinen keksipohja tarjoilualustalle.
- Pursota puolet kreemitäytteestä päälle.
- Laita varovasti toinen keksipohja täytteen päälle ja pursota loput kreemistä.
8. Koristele marjoilla, marengeilla ja ranskanpastilleilla.
Kreemi jähmettyy jääkapissa ollessaan, joten ota kakku huoneenlämpöön pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa terävällä veitsellä.
Kreemi jähmettyy jääkapissa ollessaan, joten ota kakku huoneenlämpöön pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa terävällä veitsellä.
Resepti julkaistu myös Moccamaster-kahviblogissa ♥️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti