Päätin kuitenkin laittaa yhteistyöreseptit omiksi postauksikseen, joten tässä heinäkuuhun äitienpäiväpiirakkaa, heh.
Key lime piesta vaikutteita saanut piirakka kuorrutetaan ihanalla marengilla,
joten valkuaiset pääsevät myös hyötykäyttöön.
Äitienpäiväpiirakka
6-8 palaa
Pohja:
200g digestive keksejä
75g voita
Täyte:
1 limen mehu ja kuoriraaste
½ sitruunan mehu
1 veriappelsiinin mehu
1 prk kondensoitua maitotiivistettä
½ tl vaniljasokeria
3 keltuaista
Päälle:
2 veriappelsiinia
Sokeria
Marenki:
3 valkuaista
1,5-2 dl tomusokeria
Valmistus:
1. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi.
- Sekoita tasaiseksi ja painele öljytyn piirakkavuoan pohjalle (vuoan halkaisija 24 cm).
- Paista 160 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kunnes pinta on saanut hieman väriä.
2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle, tasoita pinta.
- Paista 160 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kunnes pinta on saanut hieman väriä.
2. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle, tasoita pinta.
3. Siivuta veriappelsiinit ja leikkaa terävällä muotilla kuvioita.
- Painele täytteeseen ja sirottele päälle hieman sokeria.
- Paista 160 asteisen uunin keskitasolla n. 30min.
4. Anna piirakan jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.
- Paista 160 asteisen uunin keskitasolla n. 30min.
4. Anna piirakan jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa yön yli.
Voit valmistaa marengin joko ennen tarjoilua, tai heti piirakan paistamisen jälkeen.
Varmista että vatkain ja kulho ovat puhtaita ja kuivia ennen kuin valmistat marengin. Jos valkuaisten seassa on keltuaista tai rasvaa, ei seos vaahtoudu.
Varmista että vatkain ja kulho ovat puhtaita ja kuivia ennen kuin valmistat marengin. Jos valkuaisten seassa on keltuaista tai rasvaa, ei seos vaahtoudu.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri muutamassa
erässä ja vatkaa kiiltäväksi marenkivaahdoksi.
6. Lusikoi marenki tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja kuorruta piirakka marengilla.
6. Lusikoi marenki tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja kuorruta piirakka marengilla.
Voit myös lusikoida marengin suoraan piirakan päälle ja kuvioida pintaa lusikan avulla.
7. Ruskista marengin pintaa joko tohottimella/polttimella tai paista piirakkaa
200 asteisen uunin keskitasolla 5-10 min kunnes marenki on saanut kauniin sävyn.
Resepti julkaistu myös Moccamaster-kahviblogissa ♥️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti