torstai 18. tammikuuta 2018

Raikkaat sitruunapiiraset (gl & vege)


Joulunajan alennusmyynneistä tuli ostettua aivan ihana minipiirasvuoka, jossa saa tehtyä 12 kpl söpöjä pikku piiraita. Vuoka ehti jo hetkeksi unohtua.. Taisi tulla ostettua sen verran jotain muutakin. heh. Törmäsin kuitenkin Pinterestin reseptimaailmassa näihin herkullisen näköisiin pikku piiraisiin, ja olihan se pakko päästä kokeilemaan. Tuttuun tapaan reseptiä ihan pienesti muutettu.

Jos et omista minipiirasvuokia, voit tehdä myös yhteen isoon vuokaan, halkaisijaltaan n. 20 cm. Myös muffinipellin kolot toimivat minipiiraiden valmistuksessa. Tai enemmän "piirakkamaista" halutessasi, testaa tätä aiemmin tekemääni ihanaa marenkista sitruunapiirakkaa

Pohja on superhelppo ja nopea tehdä blenderissä, ja kookos tuo siihen ihanaa makua, sekä sopii täydellisesti yhteen sitruunatäytteen kanssa. Itse laitan yleensä reippaasti sitruunaa leipomuksiin, joten miedompaa makua halutessasi käytä ohjeessa olevaa pienempää raastemäärää.


Söpöt sitruunapiiraset

12 kpl,  ø 6,5cm



Pohja:

2,4 dl cashew pähkinöitä
100-125g kivettömiä taateleita
1,2 dl kookoshiutaleita


Täyte:

1 luomusitruunan mehu (n. 1dl)
½ purkki kookoskermaa (á 400g)
1/4 dl vaahterasiirappia
½ - 1 luomusitruunan kuoriraaste
½ tl agar agaria


Koristelu:

5 palaa iChoc valkosuklaata
loput kookoskermasta
1 rkl maizenaa
0,75 tl ksantaani
sitruunaviipaleita



Valmistus:

1. Laita pohjan ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi massaksi.
- Öljyä / suihkauta vuokasprayta piirasvuoan koloihin ja painele täyte niihin.
- Laita jääkaappiin odottamaan täytteen lisäämistä.


Muista siirtää jäljelle jäänyt kookoskerma jääkaappiin jos käytät sitä myöhemmin koristelussa.

2. Laita kaikki täytteen ainekset (paitsi agar agar) kattilaan, 
ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen.
- Lisää agar agar, vähennä lämpöä ja anna kiehua pari minuuttia sekoitellen 
kunnes agar agar on liuennut joukkoon.

3. Ota täyte pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. 
- Kaada täyte vuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai jopa yön yli.


4. Siirrä vuoka pakastimeen hetkeksi (15-30 min), jotta piiraat irtoavat helposti. 
- Irroita vuoista. Paina veitsellä pirrakan ja vuoan reunan välistä ja nosta piiras pois.

5. Laita suklaapalat minigrip-pussiin ja sulata kuumassa vesihauteessa.
- Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja koristele minipiiraat suklaalla.

6. Vispaa kookoskerma vaahdoksi, ja lisää joukkoon ksantaani ja maizena.

Kookoskerma saa tukea ksantaanista ja maizenasta, ja niiden avulla siitä saa jopa hieman pursotettavaakin. Kerman täytyy olla myös kylmää vispatessa.

7. Koristele pursotuksilla ja pienillä sitruunaviipaleilla ❤




2 kommenttia:

  1. Onpa kivan erilainen resepti ja ihan älyttömän hyvän näkösiä piirasia! ♥ Sun kuvat on myöskin aina tosi kauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista <3 oon vähän skeptinen varsinkin tuollaisten raakapohjien suhteen, mutta tämä oli kyllä ihan mielettömän hyvää, välillä siis kannattaa lähteä pois omalta mukavuusalueelta :D

      Poista