maanantai 1. tammikuuta 2018

Maukas kasvispiirakka (vege)


Ihanaa uutta vuotta 2018! 
Tuokoon vuosi tullessaan uusia makuelämyksiä ja herkullisia reseptejä kaikille ♥
Vuoden ensimmäinen päivä startattiin meillä tällä herkullisella piirakalla. 
Pitkästä aikaa jotain suolaista reseptiä blogiinkin siis. 

Tunnustan että epäilykseni olivat suuret koko piirakan makumaailmaa kohtaan, sillä tuotteet olivat itselleni "uusia".. Päätin kuitenkin rohkeasti kokeilla mitä tästäkin tulisi, hah. Lopputulos yllätti todella positiivisesti, paistamisen aikana tulleista tuoksuista huolimatta (kiitos Sheesen Greek stylen..) 🙈

Uppoaa niin sekaanille kuin vegaanillekin siis, suosittelen kokeilemaan.

Edit: Pohjan tein gluteenittomana, mutta tyätteessä oleva savustettu kasvisleikkele sisältää vehnäproteiinia. Sen poisjättämällä on piirakka gluteeniton :)

Vegepiirakka

28cm vuoka


Pohja:

150g Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
2,5 dl karkeita riisijauhoja
2 dl perunajauhoja
3/4 tl suolaa
2-3 rkl kylmää vettä
1 rkl psyllium
½ tl ksantaani


Täyte:

1 punainen paprika
100g savustettua kasvisleikkelettä
100g aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
3/4 dl perunajauhoja
1 sipuli
suolaa
1 prk Hummusta (á 250g)
2-3 rkl Hesen valkosipuli salaatinkastiketta
1 pkt Sheese Greek style "fetajuustoa" (á 200 g)


Valmistus:

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. 
- Nypi margariini joukkoon ja lisää vesi.
- Painele seos voidellun 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200°C 10min.

3. Kuutioi paprika, kasvisleike ja sipuli. 
- Sekoita keskenään ja lisää joukkoon aurinkokuivatut 
tomaatit, hummus, salaatinkastike ja perunajauhot.
- Lisää ripaus suolaa mukaan.


4. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
- Kuutioi "fetajuusto" ja ripottele piirakan päälle.


5. Paista 200°C n. 30-35min kunnes päällä oleva Sheese on sulanut.
- Anna hetki jäähtyä ja nauti ❤


4 kommenttia:

  1. Mä oon ihan älyttömän laiska leipomaan mitään suolasta :D Mutta tää näyttää kyllä herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 ja sama juttu! Jännästi sitä löytää aina jotain "herkullisempaa" leivottavaa jos alkaa suolaisia miettimään 😆 Jotain vois tälle sokerikoukullekin yrittää tehdä, jos vaan viittis... 😂

      Poista
  2. Minkä merkkistä savustettua kasvisleikkelettä käytit? :) En olekkaan ennen törmännyt gluteenittomaan sellaiseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Hyvä kysymys! Muistan kuinka tavasin sisällysluetteloa marketissa (ilmeisesti hyvin väsyneillä silmillä), ja totesin tuotteen sopivan tarkoitukseen. Nyt pitikin kaivella muistia että mitä leikkelettä käytössä oli. Googlen laulaessa totesin että ei se oikeasti gluteenitonta ollutkaan.. :( Kyseessä oli siis Bon soyan leikkele. Pahoittelen reseptissä ollutta virhettä <3 ja kiitos tästä huomiosta!

      Poista