torstai 22. marraskuuta 2018

Chococookie (gl & vege)


Tätä suklaakeksikakkua on tullut tehtyä jo useamman kerran, tummasuklaahiput ja piparit täytteessä tuovat ihanasti makua ja rouheisuutta kakkuun.
Täytteeseen suosittelen nimenomaan pipareita, toki muutkin keksit varmasti toimivat kivasti. Halusin tehdä suht yksinkertaisen mutta silti maistuvan, joten tämä on helppo tehdä myös sekaaniversiona tai soija/kauratuotteilla.


Suklaakeksikakku

n. 10 palaa


Pohja:

200g Semper suklaakeksejä
1 dl Keiju juokseva rypsiöljy


Täyte:

3,5 dl Sure whip vispiä
145g tummaa suklaata (Panda) 
1,5 tl vaniljasokeria 
70g Semperin piparkakkuja
70g Pirkan tummasuklaahippuja


Koristelu:

 tummasuklaahippuja
1,5 - 2 dl Sure whip vispiä
 mansikoita



Valmistus:

1. Valmistele 20cm irtopohjavuoka. Laita pohjalle leivinpaperi 
ja suihkauta reunoille vuokasprayta. 

Voit myös koota kakun suoraan tarjoiluastialle. Laita tällöin pelkkä irtopohjavuoan reuna tarjoiluastian päälle, ja suihkauta reunoihin vuokaspray.

2. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon Keiju. 

Keksimurskaan voi jättää vähän isompia sattumia joukkoon, 
saa kivasti rouskutella myös paloja syödessään.

- Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

3. Vispaa vispiseos kuohkeaksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri. 
- Rouhi piparit valmiiksi.

4. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon, ja sulata keskilämmöllä 30sek välein sekoitellen.
- Kaada sulatettu suklaa täytteen sekaan samalla sekoitellen.
- Lisää piparimurut ja suklaahiput täytteeseen nuolijalla käännellen.

5. Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaisesti.
- Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

6. Lisää loput suklaahiput täytteen päälle.
- Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.

7. Vispaa vispi kuohkeaksi, siirrä pursotuspussiin ja koristele kakku pursotuksin.
- Halkaise mansikat ja koristele kakku.


Valmista ♥️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti