perjantai 17. marraskuuta 2017

Snickers-kakku (gl & vege)

Vegaaninen snickers-kakku

Tittididiidiidii... Jos kaipaat överimakeaa kakkua ja tykkäät kinuskista, suklaasta ja suolapähkinöistä, suosittelen suuresti testaamaan tätä makeaa ja ihanaa Snickers-kakkua. Sain maistaa tämän raakaversiota (linkki siihen täällä, ja suomennettu versio täällä) erään tuttavani luona, silloin ihmettelin hieman Snickers-nimeä koska mielestäni kakku maistui enemmänkin Bounty-patukalta (ihanaa sekin!). Alkuperäinen raakakakku-resepti siis koki omassa keittiössäni jos jotakin pientä muutosta. Ei sillä terveellisyydellä niin väliä, kunhan on omasta mielestä helppo ja nopea tehdä! Tämän vuoksi muokkasinkin reseptin niin että ylimääräiset pakastamiskohdat jäävät pois ja kakun saa nopsaan jääkaapin kautta herkuteltavaksi. 
Plus tietty kerros tummaa suklaata päälle, suklaata on aina hyvä olla kuorrutteena, heh.

Jos haluat hieman nipistää makeudesta, jätä suklaa pois ja siirrä vaikka kinuski ja suolapähkinät päällimäiseksi kerrokseksi, näin saat ihanan kuorrutteen kakulle. ♥

Pohjassa käytin valmista pähkinäsekoitusta joka sisälsi nimensä mukaisesti useita eri pähkinöitä. 
Voit tietysti käyttää vaikka pelkkiä cashew-pähkinöitä tai mikä ikinä lemppariasi onkaan. 
Aitoa vaniljajauhetta olen ostanut Punnitse & Säästä-liikkeestä, mutta näyttää hyvin löytyvän myös luontaistuoteliikkeistä ja ihan S-ryhmästäkin.

... ja vaikka kakussa käytetty reilusti kookoskermaa, ei se puske lainkaan makeuden läpi. 
Vain pohjan kookoshiutaleet tuovat hiukan makua :) Tämä tiedoksi kookoksen karttajille, eh.


Snickers-kakku

n. 10-12 palaa


Pohja:

2,5 dl pähkinöitä 
125g kivettömiä taateleita
4 rkl Van Houten kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl kookoshiutaleita
1 tl aitoa vaniljajauhetta


Kinuski:

2 dl kookoskermaa
2,5 dl fariinisokeria (tiiviisti mitattuna)
1 dl suolapähkinöitä


Maapähkinävoimousse:

4 dl kookoskermaa
( 3rkl sitruunamehua )
1 - 1,5 tl agar agar-jauhetta
3 rkl vaahterasiirappia
½ tl aitoa vaniljajauhetta
2 dl maapähkinävoita


Suklaakuorrutus:

200g tummaa suklaata (Panda)
2 rkl sinistä Keijua / juoksevaa Keijua


Valmistus:

1. Valmistele 20-22cm irtopohjavuoka. 
- Laita pohjalle leivinpaperi ja suihkauta reunoille vuokasprayta.

2. Laita pohjan täytteet tehosekoittimeen ja surista tasaiseksi massaksi.
- Painele seos vuoan pohjalle ja nosta hieman reunoille.
- Laita jääkaappiin tai pakastimeen kinuskin valmistamisen ajaksi.

Nostamalla pohjan massaa reunoille saat kinuskin pysymään kakun sisällä, 
omassa versiossani se tursusi ja valui hieman ulos täytteen painosta.

Käytössäni oli 22cm reunavuoka, joten käytin
apuna hieman isompaa irtopohjavuokaa
(koska sopivaa tarjoilualustaa ei ollut, kröhöm.).

3. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 
koko ajan sekoitellen n. 15-20min kunnes kinuski on valmista.

Tipauta kinuskia lusikalla lasiin jossa kylmää vettä. Jos pystyt vedessä muovailemaan kinuskista sormissasi esim. pallon, on se valmista. Liikaa keitetystä kinuskista tulee jäähtyessään kovaa leikattavaa ja sitkeää syötävää.

4. Kaada valmis kinuski pohjan päälle ja ripottele päälle suolapähkinöitä.
- Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


5. Laita tehosekoittimeen 2 dl kookoskermaa, vaahterasiirappi, vaniljajauhe ja maapähkinävoi. 
- Surauta tasaiseksi.

6. Kiehauta kattilassa 2dl kookoskermaa ja lisää joukkoon agar agar-jauhe. 
- Anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia kunnes agar agar on sulanut joukkoon. 

Lisää tarvittaessa joukkoon sitruunamehu jos näyttää kovin rakeiselta (eli jauhe ei ole kunnolla sulanut joukkoon). Pieni rakeisuus ei kermassa haittaa.

7. Kaada kuuma kookoskerma tehosekoittimeen muun täytteen joukkoon 
ja surauta nopeasti tasaiseksi massaksi. 
- Kaada vuokaan kinuskin päälle ja laita jääkaappiin hetkeksi.

Agar agar hyydyttää täytteen nopeasti, joten älä hääräile muuta keittelyn/sekoittamisen ja vuokaan kaatamisen aikana.


8. Kun täyte tuntuu hyytyneen kivan kiinteäksi, sulata suklaa kulhossa ja laita sekaan Keiju. 
- Sulata mikrossa pienellä teholla 30sek pätkissä, tai vesihauteessa / kiehuvan veden päällä kulhossa.
- Sekoita tasaiseksi ja kaada & levitä tasaisesti täytteen päälle.

Kuvioin suklaata teelusikan terävällä kärjellä vetämällä sikin sokin ympäri.

9. Laita hetkeksi jääkaappiin.
- Kun suklaa on jähmettynyt, poista kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. 

Leikkaa terävällä puukolla palasia ja nauti ♥

Snickers-kakku vege ja gl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti