torstai 10. elokuuta 2017

Aquafaba marenkivoikreemi (vege)


Tässäpä ohje herkulliseen marenkivoikreemiin joka on tehty kikherneiden liemestä, eli aquafabasta. 
Valmistustapa ei eroa valkuaisista valmistetusta kreemistä mitenkään. Täysin vegaaninen ja näin ollen myös ilman kananmunaa. 

Ihanaa pehmeää italialaista marenkia saat kun jätät vain voin lisäämättä. 
Italialaisella marengilla voit kuorruttaa, pursottaa tai muuten koristella leivonnaiset ♥

Tällä määrällä kuorrutin paksulti halkaisijaltaan 20cm kakun, ja kreemiä jäi vielä puolet jäljelle.



Marenkivoikreemi


0,8 dl vettä
3,5 dl sokeria
1,5 dl aquafabaa (290g GoGreen kikherneitä)
1 tl sitruunamehua / etikkaa
350g Sunnuntai laktoositon leivontamargariini
½ tl vaniljasokeria


Valmistus:

1. Varmista että metallinen kulho ja vispilä ovat täysin puhtaat ja rasvattomat.
Voit halutessasi pyyhkäistä ne vielä etikkaan kastetulla paperilla poistaaksesi mahdolliset rasvajäämät.

2. Valuta siivilän avulla kikherneistä liemi, lisää joukkoon sitruunamehu/etikka ja vaahdota kovaksi vaahdoksi.
Vaahto on valmista kun se pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.
Aquafabaa voi vatkata niin paljon kuin haluaa, se ei lohkeile ja murru.

3. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna 120°C
Älä sekoita kuumennusvaiheessa. 
Mikäli siirappiseos kristallisoituu kattilan reunoille, voit sivellä reunoja veteen kostutetulla silikonisudilla.

Itselläni on käytössä pelkkä perinteinen digi paistomittari, sitä käyttäessä pitää kuitenkin huomata pitää mittari irti kattilan pohjasta. Sillä siirappi on kattilan pohjalla kuumempaa kuin pinnan tuntumassa.

4. Kaada sokerisiirappi aivan kulhon reunaa pitkin marenkivaahdon sekaan, samalla sekoittaen. 
Muista että siirappi on todella kuumaa!

5. Vatkaa täydellä teholla kunnes kulho on pohjan ulkopuolelta kädenlämpöinen.
Jos lisäät voin liian kuumaan seokseen, sulaa se sinne sekaan.


Munaton italialainen marenki
Valmis italialainen marenki on kiiltävää ja notkeaa.

6. Kun marenki on kädenlämpöistä, lisää sekaan vaniljasokeri. 
Nyt on italialainen marenki valmista ja voit käyttää sen myös tälläisenään.

7. Lisää voi pieninä nokareina marengin sekaan. Voin lisäämisen aikana marenkikreemi näyttää välillä kokkareiselta ja juoksettuneelta, mutta älä pelästy! Se palautuu kyllä pehmeäksi vaaahdoksi kun jatkaa vatkaamista.



8. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa kreemiä täydellä teholla vielä n. 10 min.

10. Halutessasi voit värjätä kreemin lopuksi. 
Keltaisuuden saat pois lisäämällä cocktailtikulla hieman liilaa väriä.


1 kommentti:

  1. Anonyymi6/7/24 09:22

    Tein marenkia tuplasatsin, mutta se ei mahtunutkaan kulhoon vaan alkoi turvota yli sokerisiirappia lisätessä. Äkkiä kaikki toiseen kulhoon ja jatkamaan. Vaihdoin vielä viilennysvaiheessa kertaalleen kulhoa. Onnistui silti hyvin tuo marenki. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista