keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Vadelmaiset mokkapalat (gl & vege)

Vegaaniset mokkapalat

Vihdoin kokeilin miten onnistuu ah niin ihanat mokkapalat, meidän ruokavalioon sopivina. Tai me kutsutaan tätä herkkua niinkin hienolla nimellä kuin Masaliisa ❤ Mikä tosin herättää aikamoista kummastelua nimensä puolesta muuallapäin suomea, heh. Mutta ihanaa masaliisaa on siis tehnyt jo pidempään mieli testata. Yhden erän teinkin jo viime vuonna valmiista reseptistä muokaten, mutta kuorrute ei ollut ihan omaan makuun sopiva. Sekaani masista tehdessä en oikeastaan ikinä onnistunut siinä. Huoh. Joko oli pohja ihan raaka tai kuorrute ei onnistunut yhtään. 

No mutta, tämänkertainen kokeilu meni ihan nappiin! 
Laitoin pohjataikinaan lisäksi kotimaisia pakastevadelmia tuomaan raikkautta. 
Pohjasta tuli mehevä ja kuohkea, juuri kuten pitääkin. Kuorrutekin onnistui, ja sen alle sipaisin vielä hieman maapähkinävoita lisää makua tuomaan. Kuorrutekerros tosin jäi hieman ohueksi, sen voisi jopa tehdä kaksinkertaisena, ellei käytössä ole pienempi vuoka.

Ohje on tuttuun tapaan hieman muokattu, ja alkuperäinen ohje siis täältä.

Vegaaninen masaliisa


Masaliisa

n. 32 x 20 cm vuoka
n. 12 - 14 palaa


Pohja:

4 dl gluteenitonta jauhoseosta (Finmix)
2 1/4 dl sokeria
1 dl Van Houten kaakaojauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 rkl psylliumia
1 tl vaniljasokeria
1 rkl etikkaa
3/4 dl ruokaöljyä
2 3/4 dl vettä
100g kotimaisia vadelmia
1-2 rkl perunajauhoja

Kuorrutus:

(maapähkinävoita / marmeladia)
50g margariinia (Sininen Keiju)
2 rkl vettä
2,5 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
4-5 dl tomusokeria
4 tl Van Houten kaakaojauhetta


Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 200°C.
- Vuoraa vuoka leivinpaperilla.

2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään (paitsi perunajauhot).
- Sekoita keskenään etikka, öljy ja vesi.
- Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Kaada taikina vuoan pohjalle.
- Pyörittele jäiset vadelmat perunajauhoissa ja painele taikinan sekaan.


4. Paista uunin keskitasolla 15-20 min, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa.

5. Anna pohjan hetki jäähtyä ennen kuin valmistat kuorrutteen. 
- Halutessasi sipaise lämpimän pohjan päälle marmeladia 
tai maapähkinävoita ennen kuorrutusta

6. Sulata margariini ja sekoita joukkoon kuorrutteen muut ainekset.
- Kaada lämpimän pohjan päälle, ja koristele strösseleillä.
- Siirrä kylmään jähmettymään ja leikkaa paloiksi.


Valmista 


Gluteenittomat mokkapalat

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mokkapalat on kyllä ihan vakioherkku, silloin kun se onnistuu :D Tuntuu että perusherkut on ne vaikeimmat tehdä!

      Poista