sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Irish Coffee suklaakakku (gl & vege)


Herkullisen Twix-piirakan kaveriksi, halusin tehdä vielä jotain muutakin. Olen aiemmin tehnyt Irish coffee juustokakun maitotuotteita käyttämällä, joten päätin kokeilla miten se onnistuu vegaanisena ja gluteenittomana. Viskiä pistin ihan reippaasti sekaan, joten se myös maistuu valmiissa kakussa. Jos kuitenkin haluat hieman lempeämmän maun, vähennä hieman viskin määrää. Täytteessä käytin jälleen Sure whippia, jos vispiä jää ylimääräistä säilyy se vaahdotettuna pakkasessa hyvin.


Irish Coffee-kakku

n. 10 palaa



Pohja:

230g Semperin kolakeksejä
3/4 dl margariini (Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste)
0,5 tl vaniljasokeria


Täyte:

3 dl Sure whip (tai muu maidoton vispi)
200g Violife creamy
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
0,5 dl viskiä
70g tummaa suklaata (Panda)
1 dl kahvia
2,5 tl agar agar jauhetta


Päälle:

60g tummaa suklaata (Panda)
½ dl kookosmaidon kovettunutta osaa


Koristelu:

Kolakeksejä
1 dl vispiä
tummasuklaahippuja (Pirkka)


Valmistus:

1. Valmistele 20cm irtopohjavuoka. 
- Leikkaa pohjalle leivinpaperi ja suihkuta reunoille vuokasprayta.

2. Murskaa keksit, lisää vaniljasokeri ja margariini, sekoita hyvin.
- Painele seos vuoan pohjalle, ja siirrä jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

En murskannut keksejä täysin sileiksi, vaan jätin melko suuriksin palasiksi. Pohja jäi näin kivan rapsakkaaksi ja sopi hyvin pehmeän täytteen kanssa.

3. Vispaa violife notkeaksi, lisää joukkoon maidoton vispi ja vispaa kuohkeaksi.
- Lisää joukkoon sokerit ja viski.

4. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata 
keskilämmölllä 30 sek välein sekoitellen.
- Sekoita sulanut suklaa nopeasti vaahdon joukkoon.

5. Mittaa kahvi ja agar agar kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä hieman ja keittele muutamia minuutteja 
kunnes agar agar on sulanut sekaan.
- Kaada nopeasti täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen. 

6. Kaada täyte vuokaan ja siirrä hetkeksi jääkaappiin hyytmään.

7. Kun kakku on hyytynyt, valmista suklaaganache.
- Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja lisää mukaan kookosmaito.
Kuumenna keskilämmöllä kunnes suklaa on sulanut joukkoon.
- Sekoittele ganache tasaiseksi ja kaada kakun päälle.

Voit levittää kuorrutteen ensin kakun reunoille lusikan avulla, viimeiseksi kaada 
loppukuorrute kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi.

8. Vispaa vispi (tai loppu kookosmaito) vaahdoksi ja lusikoi pursotuspussiin.
- Koristele kakku pursotuksin, keksein ja tummasuklaahipuin.

Valmista ♥️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti