tiistai 13. helmikuuta 2018

Ihanimmat marengit (vege) ❤

munattomat marengit
  
Ihanaa tulevaa ystävänpäivää kaikille! ❤ Sopiva hetki julkaista tämä ihana resepti.

Marenkihullu täällä hei! Jos joku olisi sanonut minulle vielä parisen vuotta sitten että hurahdan kikherneiden liemestä tehtyihin marenkeihin, olisin pitänyt sanojaa vähintäänkin hulluna.
Perinteisten marenkien tekeminen ei ole ikinä ollut oikein lempipuuhaani. Lähinnä valkuaisten erottelemisen takia. Vaikka kuinka rikkoisi lasin kautta tai muuten olisi huolellinen, niin ikinä ei voi tietää millaisia munat ovat ja paljonko menee hukkaan. 
Siksi nämä vegemarengit ovat ihan superhelppoja tehdä ❤

Näitä on nyt tullut valmistettua ties montako pellillistä, ja ovat ehdottomasti omia ja lasten lempiherkkuja. 
Nämä tosin hupenevat vähän liian nopeasti, jos on yhtään taipumusta käydä napsimassa aina ohikulkiessa..

Käytän itse aina GoGreenin kikherneiden lientä,
valmiita marenkeja tulee sopivasti 2 pellillistä.
Usein käytän marenkien tekemiseen makutomusokeria, ja lopuksi puolitan vaahdon niin
että lisään toiseen puoleen turkinpippurirouhetta (ah, miten taivaallisen makuisia!). 

Suosittelen suuresti kokeilemaan, uskallan sanoa että kaikki omiani maistaneet ovat pitäneet näitä parempina kuin "normaalit".

Tässä siis oma ohjeeni aquafaba marenkeihin, olkaa hyvä ♥


Suussasulavat marengit

2 peltiä (60 cm leveä uuni)


1 1/4 dl kikherneiden lientä (yhden GoGreen purkin liemi)
1 tl etikkaa / sitruunamehua
3,5 - 4,5 dl (maku)tomusokeria
0,75 tl ksantaania

(n. ½ dl turkinpippurirouhetta puolikkaaseen vaahtoon)

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 100°C. Kiertoilmalla 80-85°C

2. Siivilöi kikhernepurkista liemi puhtaaseen ja mieluiten metalliseen kulhoon.
- Lisää joukkoon etikka/sitruunamehu ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.



Vaahto on valmista kun se muodostaa ns. "pehmeitä huippuja", 
eikä valu kulhosta pois vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. 
Tarvittaessa lisää hieman etikkaa / sitruunamehua jos vaahto ei tunnu jämäköityvän.

3. Lisää vaahdon joukkoon tomusokeri muutamassa erässä.
- Lisää lopuksi ksantaani.

Ksantaani ei ole pakollista, mutta tuo vaahtoon hieman lisää sitkeyttä ja kovuutta, 
näin ollen se on myös hieman kauniimmin pursotettavaa.

4. Vatkaa kunnes vaahto on kauniin kiiltävää ja vahvaa. 
Jos haluat värjätä vaahdon, tee se tässä vaiheessa. 
Käytä vahvapigmenttistä pastaväriä vaahdon värjäämiseen. 

Puolita halutessasi vaahto, ja kääntele lastalla turkinpippurirouhe toiseen puoleen mukaan.



5. Laita uunipelleille puhtaat leivinpaperit ja sivele hieman öljyä niiden pintaan. 
Näin saat marengit irtoamaan helposti.

Kauniin raidallisia marenkeja tehdessäsi, laita haluamasi tylla pursotinpussiin
ja sivele grillitikulla tai pienellä siveltimellä väriraitoja pussin sisälle.

6. Pursota marengit leivinpaperille ja kuivata uunin keskikohdilla n. 1h 30 min - 2h.
Jos käytössäsi ei ole kiertoilmaa, vaihda peltien paikkoja päittäin n. puolessa välissä.

Marenkitikkareita varten pursota ensin pieni keko/viiva pellille.
Laita tikku siihen ja pursota ympärille tikkari.

Marenkitikkarit ovat lasten hittiherkkuja.


Ihanimmat marengit
Kauniit ruusukkeet saa pursotettua Wiltonin 1M tyllalla.
Ehdottomasti lempparini!

Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat helposti leivinpaperista ja tuntuvat päällisin puolin kuivilta.
Itse paistan aina 1h 30min, jonka jälkeen maistan pienempien koostumusta ja kokeilen isompien kuivuutta. Voit jättää pellit vielä kuivumaan uuniin uunin sammuttamisen jälkeen, hätähousuna yleensä itse otan ne pois samantien ja alan herkuttelemaan.

Säilytä tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä .

Valmista ❤

2 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän kauniita marenkeja jälleen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Nää on kyllä vähän liian helppoja ja nopeita tehdä.. Varsinkin tälläiselle sokeriaddiktille :D

      Poista