tiistai 6. helmikuuta 2018

Mehevät minikokoiset porkkanakuppikakut (gl & vege)


Vuoden vaihteessa sain kunnian tehdä eräisiin häihin minikuppikakkuja. 
Makuina olivat sitruuna & marenki sekä porkkanakakku. 
Molemmista tuli niin hyviä, että olenkin itse tehnyt näitä sen jälkeen jo useamman satsin. 
Ja minikuppiksina tietysti juuri sopivia suupaloja että ahneimmat voi heittää kokonaisena kitaan, heh.
  En tietenkään tunnusta olevani yksi heistä...

Voit helposti vaihtaa gluteenittomat jauhot perus vehnäjauhoihin, sekä soijavanukkaan korvata soijajugulla, kookoskermalla tai muulla vastaavalla.
Muffini jää paistonkin jälkeen kosteahkoksi, joten helpoiten se irtoaa vuoasta kun paperin/vuoan  öljyää tai voitelee vuokaspraylla hyvin.

Ja koska nämä ovat oikeasti tosi meheviä, et välttämättä tarvitse lainkaan kuorrutusta! 
Jos teet muffinit normaalikokoisina ja haluat kuorrutuksen riittävän, tee se silloin 1,5 - 2-kertaisena. 
Tämän ohjeen määrä riittää juuri näihin minikuppiksiin tuollaisena pursotuksena. 



Porkkanakuppikset

24 kpl minikokoisia
10-12 kpl normaalikokoisia


Taikina:

2 dl gluteenittomia jauhoja (Finmix)
1 1/4 dl fariinisokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
50g vegaanista margariinia (sininen Keiju)
3/4 dl kasvimaitoa
125g soija vanilja vanukasta
n. 1 dl porkkanaraastetta (1 iso tai 2 pientä porkkanaa)


Kuorrutus

100g Sunnuntai laktoositon leivontamargariinia
1 ½ dl tomusokeria
1 ½ rkl kasvimaitoa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl maapähkinävoita


Valmistus:


1. Laita uuni kuumenemaan 175°C. 
- Voitele minimuffinivuoka vuokaspraylla.

2. Sekoita kaikki taikinan kuivat aineet keskenään (myös fariinisokeri).

3. Sulata margariini ja sekoita joukkoon vanukas sekä maito.

4. Yhdistä seokset keskenään ja lisää joukkoon porkkanaraaste. 
- Sekoita tasaiseksi.

5. Jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 15min.


- Testitikkuun voi jäädä hieman taikinaa, tai voit paistaa myös kunnes tikkuun ei jää yhtään.

Normaalikokoisissa muffineissa paistoaika on luonnollisesti pidempi. 


Jäähdytä ja valmista kuorrute.

1. Vatkaa huoneenlämpöinen leivontamargariini notkeaksi.
- Lisää tomusokeri muutamassa erässä.
- Lisää kasvimaito ja vaniljasokeri.
- Lopuksi lisää myös maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi.

2. Lusikoi kreemi tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja koristele kuppikset.


Valmis ❤


2 kommenttia:

  1. Ihania ja niin kauniita!! 😍 Ja haha en mäkään tunnusta syöväni minikuppikset ihan vaan kokonaisina... 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuei, kyllä pitää ehtiä makustelemaan ja nauttimaan. Kuka hullu nyt suunsa täyteen näitä tunkisi.. ? ;) Kiitos ❤

      Poista