tiistai 7. maaliskuuta 2017

Triplasuklaa juustokakku appelsiinimarengilla



Pääsiäisen maut mielessäni lähdin kehittelemään tätä ihanaa juustokakkua. Piti tehdä oikein ihana ohje vaihekuvineen kaikkineen, mutta kuvat ovat näköjään kadonneet kokonaan! Vai otinkohan sittenkään niitä.. No kuitenkin. Tätä on jo useampi vedos väännetty ja käännetty ja kokeiltu vähän eri twisteillä, mutta kyllä tämä ensimmäinen versio on kaikista ihanin ♥ Pohjalla tummaa suklaata, keskikerroksessa maitosuklaata ja päällä valkosuklaata. Lisätään vielä italiainen marenki appelsiinin kuoriraastella maustettuna niin aijettä! Melko simppeli ja kiva ohje, ja ihanan tuhti kakku.

Triplasuklaa juustokakku

n. 8-10 palaa

Pohja:

100g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (Van houten)
80g tummaa suklaata (rouhittuna)

Täyte:

200g vaniljatuorejuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
250g mascarponea
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ dl sokeria
2 munaa
1,5 rkl maizenaa
130g maitosuklaata
130g valkosuklaata


Italialainen marenki:

2 valkuaista
1 1/4 dl sokeria
½ dl vettä
½ - 1 appelsiinin kuoriraaste


Valmistus:

1. Valmistele 20-22cm vuoka. 
- Voitele reunat ja laita vuoan pohjalle leivinpaperi. 

2. Sekoita voi ja sokeri hyvin.
- Lisää muna hyvin sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi suklaa).
- Lisää muna-voi-sokeriseokseen kolmessa erässä hyvin sekoittaen.

3. Kääntele rouhittu suklaa seokseen mukaan.

4. Laita uuni kuumenemaan 165°C.

5. Notkista tuorejuustot sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon loput täytteen aineet (paitsi suklaat, ja sekoita hyvin.

6. Sulata maitosuklaa sekä valkosuklaa omissa kulhoissaan/pusseissaan. 
Voit sulattaa molemmat nopeasti laittamalla paloitellut suklaat tiiviisiin minigrip-pusseihin, 
ja upottamalla vesihauteeseen. 
Tai toinen voi sulaa vesihauteessa samalla kun sulatat toista erää varovasti mikrossa.

7. Ota tuorejuustotäytteestä puolet toiseen kulhoon.
- Sekoita nuolijalla toiseen puoliskoon maitosuklaa, 
ja toiseen valkosuklaa.

8. Kaada maitosuklaatäyte vuokaan pohjan päälle.
- Heiluttele vuokaa hieman jotta täyte tasaantuu.

9. Kaada valkosuklaatäyte maitosuklaatäytteen päälle.
- Tasoita pinta heiluttelemalla vuokaa hieman.
- Laita vuoan alle vielä leivinpaperi, pelti tmv,
 sillä paistettaessa vuoasta tippuu hieman rasvaa.

10. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 60-70 min.
 Kun täyte on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä vielä hieman hyllyvä ->
- Sammuta uuni ja laita puulasta luukun väliin, jotta kosteus poistuu uunista. 
- Paista jälkilämmöllä vielä 1h.

11. Jäähdytä ja laita tiivistymään jääkaappiin yön yli.

12. Valmista italiainen marenki. Varmista että vispilät ja kulho ovat puhtaita ja kuivia.
 Valkuaisten sekaan ei saa eksyä myöskään yhtään keltuaista.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

13. Laita sokeri ja vesi kattilaan, keitä kunnes seoksen lämpötila on 120°C.
- Valuta ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan, koko ajan vatkaten.
- Vatkaa suurella teholla kunnes vaahto/kulho on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.

14. Raasta appelsiinin kuori ja kääntele nuolijalla varovasti marengin sekaan.
- Levitä valmis marenki kakun päälle ja ruskista tohottimella.

4 kommenttia: