Vihdoin pääsin testaamaan aiemmin ostamaani minidonitsivuokaa. ♥ Aivan superhelppo ja nopea ohje jälleen kerran. Ihastuin vuokaan heti, ja sillä onkin tulevaisuudessa eniten käyttöä lasten synttäritarjottavien teossa.
Minidonitsit ovat täydellisen kokoisia sorminaposteltavia.
Olimme 9kk ikäisen tyttäreni kanssa juuri useamman päivän lastenpolilla osastolla hoidossa. Siinä ajassa ei hirveästi leivonnat mielessä pyörineet, mutta heti kotiuduttuamme päätin pistää uuden vuoan testiin. Sukelsin Pinterestin herkulliseen maailmaan, ja löysin reseptin näihin ihaniin donitseihin. Alkuperäinen resepti on mitoitettu normaalikokoisille donitseille (8kpl), ja tästä jäikin hieman taikinaa yli. Muutin myös reseptiä hieman. Pursotin ylimääräisen taikinan muffinsipeltiin. Saat myös sillä tehtyä kivoja donitseja. Valmiina kaiverrat vain kolon keskelle esimerkiksi tyllan tai omenaporan avulla.
Mikäli mielesi alkoi tehdä ihan perinteistä Key lime piirakkaa, löydät ohjeeni siihen täältä :)
Mikäli mielesi alkoi tehdä ihan perinteistä Key lime piirakkaa, löydät ohjeeni siihen täältä :)
Huom! Kuorrutteesta tulee melko kirpeää. Halutessasi voit laimentaa sitä laittamalla puolikkaan limetin mehun ja rkl vettä.
Vinkki! Lisää vielä kinuskikastikkeesta pursotetut raidat donitsien päälle, niin maku on täydellinen!
Key lime pie donitsit
minit n. 30 kpl, normaalit n. 8kpl
Taikina:
2,4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3/4 dl kreikkalaista jugurttia
3/4 dl sokeria
1 limetin mehu
1 limetin kuoriraaste
30g suolatonta voita
1 muna (L-koko)
1 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
2,4 dl tomusokeria
1 limetin mehu
1 digestivekeksi
Valmistus:
1. Laita uuni lämpenemään 175°C.
- Voitele donitsipelti vuokaspraylla.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
3. Sekoita toisessa kulhossa jugurtti, sokeri, limen mehu ja kuoriraaste, sulatettu & jäähdytetty voi, muna ja vaniljasokeri.
4. Lisää jauhot seokseen ja kääntele nuolijalla sekaisin.
5. Lusikoi taikina pursotuspussiin/pakastuspussiin ja leikkaa kulma auki.
- Pursota donitsivuokiin.
6. Paista uunin keskitasolla n. 5min, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa.
Normaalikokoisia tehdessä paistoaika on n. 9-10min.
7. Anna jäähtyä pellillä n. 5min ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
8. Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja limetin mehu keskenään.
Jos kuorrute on liian juoksevaa, lisää tomusokeria. Jos se taas on liian jämäkkää, lisää nestettä.
Mä niin aion kokeilla näitä! Niin ihanan näkösiä! ♥
VastaaPoistaKiitos ♥ Pitäis kyllä ostaa se normikokoinen dontisipelti, jos ei kehtaisi sitten syödä kaikkia kerralla... :D
PoistaKyllä meillä ainakin menee kaikki ihanat donitsit melkeen kerralla, huolimatta siitä että mulla on juurikin se normikokoinen pelti :--D
PoistaNo apua! Ostin sitten sen 12 kappaleen pellin, olis pitänyt ottaa se puolikas vaan :D
PoistaNämä olivat aivan ihania! ♥ Iso kiitos vielä reseptistä! :)
VastaaPoistaIhanaa kun kokeilit, oli superherkullisen näköisiä!
Poista