lauantai 18. helmikuuta 2017

Snickerskupit

suolaiset kinuskikupit

Snickerskupit mmmmm...... Saattaa näyttää tutulta, eikö? Instagramissa törmäsin videoon jossa tehtiin tämäntyylisiä herkkuja. Ohjeesta en mitään ymmärtänyt, oli jotain muuta kuin englantia 😁
Joten päätin kokeilla oman ideani mukaan. Jotkut päivät ovat vähän hitaampia... Kuten tämäkin, heh. Ja tajusin oikeasti vasta suklaakuorrutetta laittaessani että nämähän ovat melko samantyylisiä kuin Kinuskikissan suklaasuukkoset
Näitä tehdessä luotin siihen että pelkkä haarukalla pohjan pistely riittäisi eikä taikina kohoaisi liikaa. 
No eihän se niin mennyt lainkaan. Sain kuitenkin kolot jälkikäteen kätevästi paineltua kun pohjat olivat vielä lämpimiä. 

Koska kondensoitua maitoa ei myydä pienemmissä purkeissa, tulee täytettä aika paljon. Ohjeella ei kuitenkaan täytettä pitäisi hirveästi yli jäädä. Koska vuokani jäivät melko vajaiksi yhden taikinan kanssa, lisäsin ohjeeseen vielä toisen. 
Näin saa kunnon kokoiset kupit!
Myllyn paras -sivuilla oli merkintä että taikina poistuu markkinoilta 1.3.2017, äkkiä ostoksille!


Snickerskupit

n. 12-15 kpl


Pohja:

2 pkt Myllyn paras pyöreää suklaataikinaa

Täyte:

1 prk karamellisoitu kondensoitu maito
150g suolapähkinöitä

Kuorrute:

200g maitosuklaata
80g sulatettua voita
50g valkosuklaata 

 Valmistus:

1. Lämmitä uuni 200°C.

2. Ota taikinat sulamaan väh. tunti ennen aloittamista.
- Kauli taikinat hieman ohuemmiksi, liian ohuina ne rikkoutuvat helposti. 
- Paina sopivan kokoisella lasilla/kulholla pyöreitä paloja.
- Voitele vuoat ja aseta pyöreät taikinapalat koloihin.

ota kupilla sopivan kokoisia paloja

 
suklaakupit paistumaan
Silikoninen vuokani oli hieman pienempi kuin normaali muffinsivuoka, ja musta vuoka taas oli hieman suurempi. Kuppini jäivät hieman vajaiksi, ja ihanteellisinta olisi saada taikina yläreunaan asti. Laita painoksi pala leivinpaperia ja sen päälle kuivattuja herneitä, riisiä tai paistokuulia.
 
3. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 12-15min.

Näin kauniin tasaisiksi pohjani paistuivat.
½ desin mitta oli onneksi juuri sopivan kokoinen kolojen paineluun.

4. Jäähdytä ja valmista täyte.
- Lämmitä kinuskia hieman miedolla lämmöllä, näin saat sitä hieman notkeammaksi.
- Ota pois liedeltä kun kinuski on notkistunut ja lisää sekaan suolapähkinät.
- Täytä jäähtyneet kupit.

kinuskipähkinäseos
Sekoita kinsuki ja suolapähkinät sekaisin.

snickerskupit
Täytä kupit kinuskiseoksella.
5. Sulata maitosuklaa kulhossa ja valkosuklaa minigrip-pussissa vesihauteessa.
- Lisää sulaneen maitosuklaan sekaan voi ja sekoita tasaiseksi.
- Nostele lusikan avulla (tai pursota) maitosuklaakuorrute kuppien päälle.
- Leikkaa minigrip-pussin kulmaan pieni reikä ja pursota valkosuklaalla raitoja kuorrutteen päälle. 
- Vedä coctailtikulla raitojen läpi kuvioinnin aikaansaamiseksi.
- Heiluttele ja kopistele kuppia hieman jotta kuviointi ja kuorrute tasoittuu.

6. Syö heti, tai laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti