keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Hopeatoffee cheesecake -piirakka (gluteeniton)


Paistettu juustokakku piirakan muodossa

Kaapissa pussi herkullista Hopeatoffeeta ja toiveena sisällyttää se leivontaan ennen kuin katoaa sellaisenaan suuhun. Perinteisen mallisia juustokakkuja on lähiaikoina tullut tehtyä melkoinen määrä,  joten hieman jotain vaihtelua piti keksiä. Ei sillä etteikö juustokakut maistuisi missä muodossa tahansa! Viimevuoden puolella tuli tehtyä muutaman kerran Salted caramel cheesecake piirakkaa (joka ON hyvää), ihastuin ajatukseen juustokakusta piirakan muodossa. Ensimmäinen kokeilusatsi oli jo mieletön, supermakea Hopeatoffee-ganache täytteen päällä. Tämä oli kuitenkin makuuni hieman liian makea, siis silloin kun piirakkaa söi useamman palasen! Mikäli haluat enemmän Hopeatoffeen makua, voit marmoroinnin sijaan kokeilla tuota ganachea. Jos vuokasi on matalareunainen, jätä hieman pelivaraa kaataessasi täytettä. Pohja kohoaa jonkin verran, joten ylivuotoja saattaa tapahtua mikäli taikina on paineltu aivan yläreunaan asti.

Hopeatoffee juustokakku

n. 8-10 palaa, 24cm vuoka

Pohja:

100g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja (Sunnuntai gluteeniton jauhoseos)
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1 tl sitruunamehua
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

200g vanilja tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
1 tl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
2 munaa
1/2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja

Toffeeseos:

1/2 dl kuohukermaa
16 kpl hopeatoffeita

(Ganache: 1dl kuohukermaa, 26kpl hopeatoffeita. Kuumenna kerma ja hopeatoffeet, sekoittele kunnes toffeet kokonaan sulaneet. Ota pois liedeltä ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada paistetun piirakan päälle.)
- Valmistele vuoka. Mikäli käytät irtopohjavuokaa, leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi. Itse käytän Keijun vuokasprayta, nopea ja helppo!
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Lisää muna voi-sokeriseokseen ja sekoita hyvin.
- Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu.
- Lisää jauhoseos erissä, hyvin sekoittaen.
- Laita uuni lämpenemään 165 °C
- Painele pohjataikina vuokaan, ja päästele muutama kirosana jos joudut taistelemaan leivinpaperin kanssa.  Jätä hieman tilaa reunoille taikinan kohoamista varten.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Ota täytettä n. 1/2 dl sivuun, tämä sekoitetaan toffeeseokseen kun valmista. Kaada täyte vuokaan.
- Kuumenna kattilassa kerma ja hopeatoffeet. Sekoittele kunnes toffeet ovat sulaneet kokonaan ja ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon sivuun ottamasi täyte.
- Lusikoi toffeeseosta täytteen päälle laikuiksi. Pidä veistä kohtisuoraan kakun pintaa kohden ja vetele sillä viivoja marmorikuvion aikaan saamiseksi.
 - Laita vuoan alle paiston ajaksi leivinpaperi suojaksi (vuoan pohjasta saattaa tihkua rasvaa). Paista uunin alatasolla n.30-40min, kunnes pinta on hyytynyt. 
- Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti