torstai 29. joulukuuta 2016

Valkosuklaajuustokakku (vegaaninen & gluteeniton)


Loppuvuoden välipäivinä sain tehdä lähipiirille vegaanista & gluteenitonta juustokakkua. Pelkästään itselle ei näitä tule juurikaan tehtyä, mutta sopivan tilaisuuden tullen pääsen testailemaan. Näin kävi nyt, kun joulun jälkeen sisko tuli seurueineen Tampereelta kyläilemään. Resepti on alunperin tämä Kamomillan konditoriasta, mutta muutin sitä jonkin verran omassa käytössä. Gluteenitonta tehdessä on aina hyvä varmistaa että kaurapohjaiset tuotteet ovat keliaakikolle sopivia. Itselläni kuuluu jääkaapin vakiovarusteisiin sininen Keiju sekä Sunnuntain laktoositon margariini. Vegaanituotteet -sivustolla on listattuna vegaaneille sopivat ruokatuotteet, suosittelen tutustumaan mikäli tarvetta on. Sieltä voit tarkistaa jos epäilet jonkin tuotteen soveltuvuutta. Reseptissä oleva Violifen tuorejuusto maistuu jonkinverran täytteessä, ja sen tilalla voikin kokeilla Oatlyn påMackan-tuorejuustoa. Mikäli reseptissä käytetyt tuotteet ovat täysin outoja, löytyy kuvat niistä hieman alempaa.

Valkosuklaajuustokakku 

n. 12 palaa


Pohja

- 200 g Semper kaurakeksejä
- 75 g vegaanista margariinia (tummansinistä Keijua)

Täyte

- 80 g vegaanista valkosuklaata (käytin iChoc White nougat crispiä)
- 4 dl Plantin kauravispiä
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 600 g Violifen maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sitruunamehua





1. Valmistele 20-24cm kokoinen vuoka. Itse käytän Keijun vuokasprayta, nopea suihkauttaa reunoille. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle - joko kiristät reunat paperin ja pohjan ympärille ja leikkaat ylimääräiset pois, tai leikkaat suoraan pohjan kokoisen ympyrän.

2. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi murskan sekaan. Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi.

3. Pilko valkosuklaa ja sulata varovasti joko mikrossa tai vesihauteessa.

4. Vatkaa jääkaappikylmä kauravispi kuohkeaksi. Älä pelästy kun otat kaurakermaa pois purkista. Se on koostumukseltaan kiinteää ja vaatii jopa vähän voimaa että saa puristettua ulos. Ei siis koostumukseltaan lähelläkään normaalia kermaa.

5. Sekoita kuohkean kauravispin joukkoon sulatettu valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri.

6. Erillisessä kulhossa, yhdistä tuorejuusto ja sitruunamehu. Notkista vatkaimella.

7. Yhdistä massat, ja sekoita tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti.

Tein myös kakun kaveriksi karpalokastikkeen. Se jääköön julkaisematta, ei läpäissyt omaa makutestiäni. Osa syöjistä tykkäsi siitä kakun päällä, joten ehdottomasti jokin kastike voisi olla kiva kakun kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti