perjantai 30. joulukuuta 2016

Valkosuklaa & karpalo cookies (vegaaninen)

vegaaniset keksit

Mieleni teki pitkästä aikaa jenkkityylisiä cookieita. Luottoreseptini on ollut tämä Nestle Toll House Cookies -ohje Pastanjauhantaa blogista. Tällä kertaa kuitenkin päätin kokeilla miten ohje muuntuisi vegaaniseksi. Ja muuntuihan se! Cookieista tuli aivan yhtä maukkaita ja pehmoisia näinkin. Suurin erhe kävi, kun itselläni ei ollut vegaanista suklaata ja muita sattumia enempää kaapissa. Joten rohkeasti voit tuplata suklaan määrän ja laittaa lisäksi pähkinöitä tmv sekaan. Mitä enemmän, sen parempi! Muunsin osan mitoista grammamuotoon, ja puolitin alkuperäisen ohjeen määrät.

Cookies 

n.30 kpl

½ tl suolaa
½ tl soodaa
320 g vehnäjauhoja
110g pehmeää voita (Sunnuntai laktoositon)
75g sokeria
55g fariinisokeria
80g suklaapaloja (iChoc White Nougat Crisp)
40g kuivattuja karpaloita
1tl vaniljasokeria
½tl vettä
1 banaani

- Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään huoneenlämpöön.
- Laita uuni lämpenemään 190°C.
- Yhdistä jauhot, sooda ja suola.
- Vatkaa pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri yhteen ja lisää vesi.
- Soseuta banaani haarukalla ja lisää voi-sokeriseokseen. Sekoita hyvin.
- Lisää jauhoseos vähitellen ja vatkaa tasaiseksi.Taikina muutttu paksuksi ja tönköksi.
- Rouhi valkosuklaa.
- Lisää sattumat (valkosuklaa & karpalot) ja vaivaa ne taikinan sekaan (käsin vaivaaminen helpointa).
- Pyörittele taikinasta reilun kokoisia palloja ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina lusikan avulla littanaksi. Nämä eivät tasoitu ja leviä uunissa, joten leviämisvaraa ei tarvita. Voit halutessasi jättää myös kokeammiksi nokareiksi, ilman painelua.
- Paista 10-15 min, kunnes ovat kullanruskeita.

Jäähdytä ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti