maanantai 20. huhtikuuta 2020

Vaniljainen marjapiirakka (gl & vege)


Blogihiljaisuus on taas kestänyt hurjan pitkään.. Instagramin puolella olen ollut hieman aktiivisempi ja jakanut kuvia tekemistäni kakuista. 
Yritän elvyttää myös blogin puolta kun kiireet ja olo sen sallivat, 
nyt halusin päivittää tänne ihan ehdottoman lempparireseptini ♥️ 

Tämä luottoreseptini on vegaaninen, gluteeniton ja niiiiin hyvää että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Lisäksi myös super helppo ja nopea valmistaa.

Vaniljakastikkeen sijaan voit käyttää myös Alpron Mild & Creamy vaniljajugua.
Resepti on mitaitettu isoon 28cm piirakkavuokaan, voit jakaa pohjan ja täytteet myös kahteen pienempään piirakkaan kuten kuvissa.


Herkullinen  marjapiirakka

n. 12 hlö


Pohja:

150g maidoton margariini
1dl sokeri
2dl jauhoja (gluteeniton)
1dl perunajauhoja
1tl vaniljasokeri
1tl leivinjauhe
3/4tl kaneli
1/2 dl vaniljakastike

Täyte:

250g marjoja (mustikka, vadelma, punaherukka)
Alpro Custard Vaniljakastike

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200°c
- Öljyä piirakkavuoka.

2. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja sokeri sekaisin. 
- Lisää jauhot muutamassa erässä ja sekoita joukkoon vaniljakastike.

3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

4. Laita marjat pohjan päälle ja kaada päälle loppu vaniljakastike. 
- Ripottele hieman kanelia marjojen päälle. 


Voit myös laittaa ensin vaniljakastikkeen ja päällimmäiseksi marjat. 

5. Paista uunin keskitasolla n.30 minuuttia. 
Täyte voi olla vielä hieman hyllyvää, mutta jähmettyy jäähtyessään. 

6. Anna jäähtyä ja nauti hyvän juoman kera 😍



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti