sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Marenkinen suklaakakku (gl & vege)


Mahtuisko teidän pääsiäispöytään tälläinen ihana suklaakakku appelsiinimarengilla täytettynä? Nam!
Kaapista löytyvillä aineksilla päätin testata miten tämä idea onnistuu. Ihana mehevä suklaapohja Farinan valmiista jauhoseoksesta, välissä ja päällä italialainen marenkivoikreemi appelsiinilla maustettuna. Lisäksi paljon suklaata ja mansikoita. Aika nopeasti katosi kakku parempiin suihin, vaikka makeutta riittikin. 

Farinan suklaakakkujauhoseoksesta olen myös aiemmin tehnyt kinuskiset suklaapalat sekä marenkisen nougatkakun. Jauhoseoksessa on helppo korvata taikinaan tulevat munat joko aquafaballa, tai ihan banaanilla ja hedelmäsoseella. Pohjasta tulee pehmeä ja kuohkea, kostutusta ei tarvita, mutta halutessaan voi pienesti sitäkin laittaa. Lisäsin myös hieman leivinjauhetta ja ksantaania jauhojen kaveriksi. Marenkivoikreemin alle sopii loistavasti joku raikas aprikoosi tai sitruunahillo pienesti sipaistuna. Ehdottomasti yksi lempparini valmiista jauhoseoksista! ❤



Suklaakakku italialaisella marenkivoikreemillä

n. 10 palaa


Pohja:

1 pkt Farina suklaakakkujauhoseosta
1 banaani
1 dl hedelmäsosetta (Bonne päärynä)
150g sulatettua vegaanista margariinia (Sunnuntai laktoositon)
½ tl ksantaania
1 tl leivinjauhetta


Marenkivoikreemi:

1 prk GoGreen kikherneiden lientä (á 290g)
1 tl sitruunamehua / etikkaa
3,5 dl sokeria
0,8 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
250g Sunnuntai laktoositon leivontamargariini
½-1 appelsiinin kuoriraaste
1 rkl appelsiinimehua

Aprikoosihilloa


Koristelu:

Vegaanista valkosuklaata (iChoc)
Vegaanista tummasuklaata (Panda)
Mansikoita


Valmistus:


1. Valmistele n.18-20 cm vuoka. Suihkauta vuokasprayta tai voitele maidottomalla margariinilla.
- Laita uuni kuumenemaan 190°C.

2. Sekoita kulhossa jauhoseos, leivinjauhe, ksantaani ja sulatettu margariini.
-  Lisää soseutettu banaani ja hedelmäsose.
- Vatkaa kuohkeaksi.


3. Kaada taikina vuokaan, ja paista uunin keskitasolla n. 30-35 min,
kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa.
- Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa puoliksi.

Marenkivoikreemi:

1. Siivilöi kikherneistä liemi. Varmista että kulho (mieluiten metallinen) sekä vispilä 
ovat puhtaat ja rasvattomat sekä kuivat. 
-Lisää liemen joukkoon sitruunamehu/etikka (ei pakollista).
- Vatkaa kovaksi vaahdoksi. 
Vaahto on valmista kun se ei valu tai tipu ja kulhon voi kääntää ylösalaisin.

2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kunnes sokerisiirappi on saavuttanut 120°C lämmön. 
- Kaada siirappi ohuena nauhana kulhon reunaa pitkin marenkivaahdon sekaan, 
koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Vatkaa seosta kunnes kulho on ulkopuolelta kädenlämpöinen.

3. Lisää marenkivaahtoon vaniljasokeri.
- Lisää voi pieninä nokareina.
Seos näyttää voin lisäämisen aikana kuin se olisi juoksettunut tai mennyt pilalle, mutta ei hätää, jatka vatkaamista ja kreemi silottuu normaaliksi.
Seosta saa vatkata reippaan aikaa voin lisäämisen jälkeen, n. 10-15min.

4. Lisää kreemiin appelsiinin kuoriraaste ja mehu ja vatkaa tasaiseksi.
- Lusikoi seos pursotuspussiin.

5. Laita kakun pohjaosa tarjoilualustalle. Kostuta halutessasi ja sipaise pinnalle pieni kerros aprikoosihilloa. Pursota marenkivoikreemiä pohjan päälle.


6. Lisää täytteen päälle toinen kakkupohjakerros ja täytä kuten alempi pohja.

7. Sulata rivi tummaa suklaata minigrip-pussissa vesihauteessa ja pursota kakun päälle.
- Tee samoin valkosuklaan kanssa.

8. Rouhi loput valkosuklaat ja tummasuklaa ja koristele kakku suklaiden ja mansikoiden kanssa.

Leikkaa terävällä veitsellä ja nauti hyvän kahvin kera ❤


2 kommenttia: