keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Valkosuklaa & mansikka -donitsit (gl & vege)



Päätin kaivaa donitsipellin kaapista ja tekaista muutaman uunidonitsin. Näissä vaan on aina se ongelma, ettei osaa päättää mitä makua tekisi. Muistelin kaiholla näitä i h a n i a kinuskisia omena-kanelidonitseja, mutta päätin että nyt on kokeiltava jotain uutta. Kaapissa levy vegaanista valkosuklaata ja pakkasessa vielä kivasti mansikoita jäljellä. Ei muuta kuin hommiin.
Kuorrute oli nopeasti väsätty tomusokeri-vesieoksesta, en lähtenyt kikkailemaan sen kanssa enempää.

Sekaanille sopivan saat näppärästi vaihtamalla valkosuklaan normaaliin ja käyttämällä maitoa. Strösseleiden merkilläkään ei niin väliä, tai elintarvikevärillä. Elintarvikevärinkin voit jättää pois, ja käyttää perus tomusokerin sijasta mansikanmakuista tomusokeria joka siis on vaaleanpunaista.


Donitsit

12kpl



Taikina:

1,5 dl kasvimaitoa
1 tl sitruunamehua
½ dl siirappia
1 dl sokeria
½ dl rypsiöljyä
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
2 dl kohmeisia mansikoita
50 g valkosuklaata (iChoc white vanilla)
1,5 rkl perunajauhoja


Kuorrute:

n. 5dl tomusokeria
3-3,5 rkl vettä
4 palaa iChoc valkosuklaata
4 palaa Pandan tummasuklaata
Dr. Oetkerin Mix- strösseleitä
elintarvikeväriä (ProGel tai Wilton)


Valmistus:


1. Suihkauta vuokaspraylla donitsipellin kolot ja laita uuni kuumenemaan 175°C.

2. Sekoita keskenään kasvimaito, sitruunamehu, öljy, sokeri ja siirappi.
- Sekoita toisessa kulhossa jauhot (ei perunajauhoja), sooda leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri.
- Yhdistä seokset keskenään.

3. Lusikoi seos pussiin ja pursota / lusikoi seos tasaisesti donitsipellin koloihin.
- Rouhi valkosuklaa pieneksi ja ripottele taikinan päälle.
- Pilko hieman kohmeisia mansikoita ja pyöräytä perunajauhoissa. Painele sen jälkeen muutamia mansikkalohkoja taikinan sekaan.

Laiskuuttani en jaksanut pilkkoa enää mansikkalohkoja pienemmäksi,
joten ne eivät peittyneet kokonaan taikinan sisälle.
Näin ne myös hieman vetistivät jääkaapissa ollessaan, kuin jos olisivat kokonaan taikinan sisällä.

4. Paista uunin keskitasolla n. 15-18 min, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa.
- Jäähdytä hetki pellillä ja kumoa sen jälkeen jäähdytysritilälle.


5. Kun donitsit ovat jäähtyneet, valmista vesi-tomusokeriseos.
- Dippaa donitsit seokseen, tai kuorruta lusikoimalla kuorrutetta donitsien päälle. 
Lisää kuorrutetta tarvittaessa.
- Ripottele päälle strösseleitä.


6. Paloittele suklaat ja laita omiin minigrip-pusseihinsa ja sulata kuumassa vesihauteessa.
- Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota raitoja donitsien päälle.


7. Anna kuorrutteen hieman jähmettyä, ja valmista on ❤



2 kommenttia: