maanantai 14. elokuuta 2017

Mehevät minttusuklaa muffinit (gl & vege)

 

Taas oli tytöillä kaverisynttärit tiedossa, ja piti keksiä mitä omaa evästä otetaan mukaan. 
Allergiaselvittelyt menossa ja välttö päällä monessa ruoka-aineessa, joten leivonnaiset ovat tällä hetkellä maidottomia, munattomia, gluteenittomia sekä viljattomia. Kaurakaan ei sovi pienemmälle, joten valitsin nesteeksi pienimmän pahiksen eli soijan. Senkin voi toki korvata vaikka vedellä. :)
Onneksi 3-vuotias ei kaipaa mukaansa omaa kakkua sentään, vaan on täysin ihastunut eri muffinesseihin! 
Äiti kiittää, heh. Ja pienempihän vetää kyllä napaansa mitä vaan... 

Tässä ohjeessa mariannessa sekä minttusuklaassa on merkintöinä saattaa sisältää. Joten jos ruokavalio on ehdoton eikä pieniäkään jäämiä saa olla, korvaa tuotteet itsellesi sopivilla.

Nämä minttusuklaa muffinsit oli alun perin tarkoitus olla supersuklaisia, mutta kauppavastaavamme (lue: mies) oli unohtanut ostaa tummaa suklaata kaappiin. Onneksi löytyi kuitenkin Marianne crushia ja ah niin taivaallista Pirkan Dark mint-suklaata. 
Näistä tulikin loppupeleissä aivan ihanan meheviä ja sopivan kosteita herkkuja ♥



Minttusuklaa muffinit

12 kpl


100g Sunnuntai laktoositon leivontamargariini
2,5 dl sokeria
1 dl soijamaito tmv
125g hedelmäsose (1 prk Nestlé Bona persikka-päärynä)
3 dl Semper Fin mix jauhoseosta
1,5 dl kookosjauhoja
½ dl Van Houten kaakojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3/4 dl Marianne crushia

Pirkka Dark mint-suklaata


Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200°C. 
- Suihkuta vuokasprayllä muffinsipelti. 

Jos haluat käyttää muffinivuokia, laita ne pellin koloihin ja suihkuta/voitele 
vuokaprayllä. Näin paperit irtoavat nätisti muffineista.

2. Sekoita keskenään sulatettu margariini, sokeri, soijamaito ja hedelmäsose.

3. Erillisessä kipossa yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja sekoita hyvin.
- Lisää nesteseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää mariannemurska nuolijalla käännellen.

4. Jaa tasaisesti vuokiin. Vuoat tulevat melko täyteen ja muffineista 
tulee näin ihana isoja ja muhkeita.
- Puolita suklaapalat ja paina puolikas muffinitaikinan keskelle.

5. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min, kunnes testitikkuun ei tartu taikinaa.

Jäähdytä ja nauti ♥


2 kommenttia:

  1. Nimetön7/5/18 17:58

    Hei! Onko kookosjauho näissä oleellinen ainesosa, vai voiko sen korvata vain lisäämällä gluteenittomia jauhoja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ! Kookosjauhot voit hyvin korvata kuvaamallasi tavalla :-)

      Poista